Maidanezi coloraţi! Un primar propune o solutie WOW pentru problema câinilor comunitari

Primarul comunei Savinesti, Daniel Horciu, a gasit solutia impotriva problemei disperante a cainilor maidanezi: marcarea acestora prin aplicarea unei pete de culoare pe fiecare patruped in parte. Horciu crede ca astfel ar putea arata ca in comuna Savinesti sunt debarcati din microbuze sau alte mijloace de transport caini comunitari adusi din alte parti.

„Am vazut pe un post de televiziune ca intr-o localitate din tara politia locala incearca sa vopseasca cainii comunitari. Sa stiti ca este o idee foarte buna. Care sunt ai lor, sunt, asta este! Care nu sunt colorati inseamna ca sunt adusi….. Aveti cumva o preferinta la culoare si pentru comuna noastra ? Sa stiti ca este un pic de gluma si mult adevar in cele expuse! De enumarate ori primesc telefoane sau mi se spune direct ca ” a vazut ” cum TIR-ul sau BUS-ul descarca caini in comuna ( nu se stie numarul, culoarea, marca ). Este un lucru SIGUR, cat va exista platforma chimica langa noi vom avea caini …. Deci va rog culoare si o vom face !” – a anuntat primarul comunei Savinesti, Daniel Horciu.

Propunerea originala a primarului ( care aminteste de metoda aplicata de ciobani pentru identificarea oilor atunci cand se amestecau turmele ) a starnit diverse reactii in comunitate. In timp ce unii saluta ideea, altii se intreaba la ce va sluji, in fond, o asemenea metoda, pentru ca dincolo de inventarul „ai nostri vs adusi din alte parti” vopsirea cainilor nu ar rezolva in niciun fel problema. Mai jos cateva din pareri:

Gabriela Astefanesei: „Verde, inseamna viata, ca tot a renascut comuna de cand sunteti primar.”

Trenchea Andrei: Eu ma gandeam la ALB —> Pt. mine semnifica ceva DIVIN si tot-odata mai inseamna si curat !!!!!! Sau cel mai bine ar trebui vb. la judet sa dea bani mai multi sa ii prindem

Popa Andrei Tudor :Atata timp cât nu o sa vopsească toate UAT-urile câinii nu se va rezolva nimic. Cu ce ne încălzește pe noi daca vopsiți câinii din Săvinești? Dacă vine un microbuz si aduce câini vom ști cine i-a adus? Doar dacă îi duceți dumneavoastră în altă parte se va ști de unde sunt.

Cojocariu Catalin :Si cu ce ne incanta ca-s vopsiti daca strazile raman pline de ei?

Damian Nik :Eu totuși, cred că guvernul ar trebui să dea o ordonanța de urgență (că tot sunt obișnuiți) unde fiecare primărie să facă adăposturi pentru câini fără stăpân. Vopsitul nu este o rezolvare a problemei ci doar o cheltuiala inutilă.

Hanganasu Nicoleta: Doamne fereşte! Asta a mai rămas ca soluţie, o soluţie discutată cu seriozitate???? Cum domn’le să pierdeţi timp şi bani implicit, să prindeţi câinii vagabonzi, ca ulterior să le daţi drumul tot pe străzi? Un câine vopsit cu roşu, nu muşcă?

 

 

Dana Vinca

2 thoughts on “Maidanezi coloraţi! Un primar propune o solutie WOW pentru problema câinilor comunitari

  1. Prostia întruchipată in om! Ba, alt cretinism nu ai mai debitat din jumatea de neuron care o mai ai? Acuma cine ar trebui să-i vopsească , tot dl Ginel și Aqua Parc SRL

  2. Cred că primarul comunei in cauza a făcut propunerea sub influența băuturilor alcoolice,de sărbători unii se autodepășesc in prostie

Lasă un răspuns