Mai tari decât Mandachi cu metrul de autostradă! Au făcut o trecere de pietoni, pe „persoană fizică”, pe drum public!


Suceveanul Ștefan Mandachi este surclasat la categoria simț civic XXL de pietrenii care în seara zilei de miercuri au… inventat/vopsit o trecere de pietoni, pe un drum public din Municipiul Piatra Neamț.

Marcajul respectiv a fost inventat de la zero, astfel că autoritățile au intervenit imediat ce au aflat. Adică după ce „zebra” în regim de Parteneriat Public-Privat (drumul e al Primăriei dar oamenii au pus la bătaie vopseaua și manopera) a fost desenată total pe strada Gara Veche au aflat și șefii de la Primărie și de la Poliția Municipiului Piatra Neamț și au fost trimiși la fața locului angajații firmei Publiserv (firmă a Primăriei care se ocupă cu asfaltări și cu întreținerea infrastructurii rutiere) care s-au apucat de spălat cu jeturi de apă sub presiune vopseaua lavabilă.

Minunea a la Caracal nu se oprește aici: după cum dezvăluie siteul de știri TVM Neamț, autorul desenlui este un simplu executant tocmit pe o terasă în fapt de seară de consilierul local Florin Duma (PMP), sătul să se tot roage de primar, viceprimar (chiar șeful său de partid) sau de cei din Comisia Rutieră să facă ceva pentru protejarea copiilor care traversează strada în acea zonă, în drumul dus-întors spre și de la școală.
Aceeași sursă spune că la sosirea echipajul de Poliție, consilierul respectiv aflat pe o terasă de lângă „zebra” improvizată a zis vorbe aprige la adresa viceprimarului dar și a unui consilier local de la PNL, membru în Comisia Rutieră, cunoscut pentru zelul de a impune desființarea unor treceri pentru pietoni.

Precizare: municipiul Piatra Neamț are primar PNl și viceprimar PMP și cele două partide au, împreună, și majoritatea din Consiliul Local.

Consilierul local a fost extras de la locul faptei de soția care a venit repede să-și salveze soțul de la a mai face vreo boacănă, iar cel care a dat dungile cu vopsea lavabilă a fost săltat de Poliție pentru a da declarație. Nu este exclus ca dacă „executantul” spune că a fost „instigat” (ba chiar și plătit în lochide) și consilierul local să fie luat la întrebări de către Poliție.
Cu siguranță că Duma crede în sinea lui că a făcut un lucru bun, în interesul protejării adulților și copiilor care traversau, la risc, prin acel loc.
Și dacă un consilier local ajunge să-și facă dreptate și trecere de pietoni de capul lui, este evident cam câtă încredere are, la Piatra Neamț, cetățeanul simplu, că autoritățile locale chiar reyolvă problemele sesizate.
Și, una peste alta, Duma s-a dovedit mult mai tare decât Mandachi: autostrada suceaveanului era pe un câmp și avea doar un metru lățime, trecerea privată de pietoni de la Piatra Neamț era chiar pe un drum public și avea o lățime dublă.

D.V.

One thought on “Mai tari decât Mandachi cu metrul de autostradă! Au făcut o trecere de pietoni, pe „persoană fizică”, pe drum public!

Lasă un răspuns