Mai rar! Fostul judecător Moroşanu despre Cristian Ţopescu: „Ştia şi să tacă!”

Că proştii încearcă să ascundă lipsa calităţii în comunicare şi mesaj prin cantitate, iar înţelepţii ştiu să transmită o emoţie şi prin tăcere – nu ar fi o noutate. Dar o spune acum, într-un fel anume, fostul judecător Geo Moroşanu într-un laudaţio aparte adus lui Cristian Ţopescu, prilejuit de o carte scrisă de jurnalistul Horia Alexandrescu şi dedicată marelui comentator.

<<Marele nostru crainic şi cronicar avea o calitate, nu rară, ci absolut unică, ba chiar ciudată la un comentator de sport – acest om ştia şi să tacă, doamnelor şi domnilor. Tăcerile lui se constituiau într-o splendidă încoronare a marilor emoţii pe care ni le-a transmis timp de jumătate de secol>>, spune judele Moroşanu.

<<Am comandat şi am primit de la Editura militară o carte, deşi o aveam promisă de la autor personal. Nu vreau să o calific nici într-un fel, nu are nevoie; e de ajuns titlul: „La microfon, Cristian Ţopescu” – autor Horia Alexandrescu.
Toată copilăria mea, toată tinereţea mea de fan al tuturor sporturilor şi sportivilor, toată maturitatea, pînă am atins cu nonşalanţă bătrîneţea – toate etapele vieţii mi s-au derulat între două transmisii marca Ţopescu.
Bărbat adevărat fiind eu, am avut momente cînd mi s-au umezit ochii ascultîndu-l pe Cristian Ţopescu.
Citind la ea, pe ultima filă albă am scris aşa:
„Nostalgicii comunismului uită un argument important: Fosta Românie era prima la handbal, gimnastică, atletism, lupte, scrimă, sporturi nautice, avînd sclipiri chiar şi la fotbal. S-ar putea cîştiga preşedinţia României cu un program care să prevadă revenirea ţării la acele performanţe.”
Dar, adaug aici, cu condiţia să existe şi un Ţopescu, altfel bucuria noastră nu ar fi aceeaşi.
În fine, pe autorul Horia Alexandrescu nu-l invidiez atît pentru că a străbătut lumea şi a văzut toate marile competiţii, cît pentru că în multe din aceste expediţii a fost alături de Cristian Ţopescu, bucurîndu-se de prietenia şi protecţia lui>>, mai spune Moroşanu.

 

D.V. – sursa foto: facebook – Geo Moroşanu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns