Mai multe ghișee și program de lucru prelungit la pașapoarte!


Acestea sunt numai câteva din măsurile pe care prefectul Vasile Panaite a decis să le ia, pentru acoperirea numărului de solicitări venite de la nemțeni. Cum lunile iulie și august îi aduc acasă în concediu pe cei plecați la muncă peste hotare, s-a decis atât suplimentarea ghișeelor, cât și prelungirea programului de lucru cu publicul.
Încă de acum două luni de zile, când am fost învestit în funcție, am luat act despre situația de la acest serviciu și am început demersurile pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Concret, vom suplimenta atât programul de lucru cu publicul dar și numărul de ghișee la care se vor face preluările de documente. Totodată, activitatea de procesare a documentelor se va face și în zilele de sâmbătă și duminică iar dacă va fi nevoie, în vârful de sarcină vom face și preluări de documente. Estimăm că prin cele 6 ghișee care vor fi deschise în luna august vom putea procesa în fiecare zi circa 350 de cereri din partea publicului, față de 200 – 240 cât se procesează acum”, a spus prefectul de Neamț astăzi, într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, Vasile Panaite s-a referit și la situația biroului de la Roman, dând asigurări că acesta va rămâne deschis și că va funcționa în program prelungit, la fel ca și cel de la Piatra Neamț.
Acolo se deplasează în fiecare zi de luni 2 lucrători de la Piatra-Neamț pentru preluarea documentelor. Potrivit legii, documentele se prezintă în original și se scanează de persoane autorizate. După ce preiau aceste documente, ele sunt introduse în sistem la Piatra-Neamț. La Roman se pot prelua de fiecare dată doar 40-50 de cereri care urmează în zilele următoare să fie procesate. Intenționam să păstrăm oamenii la Piatra-Neamț pentru ca fiecare dintre ei să ducă procedura până la capăt, ceea ce ar fi fost mai eficient. Am decis însă să nu desființăm biroul de la Roman pentru ca oamenii de acolo să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare. Ba mai mult, vom suplimenta programul de lucru cu publicul de la Roman”, a punctat Panaite.


Alex SÎRBU

One thought on “Mai multe ghișee și program de lucru prelungit la pașapoarte!

  1. De ce sa mai plece angajatii de la pasapoarte si pe acasa? Lasati-i sa stea non stop la serviciu. Iar daca se intampla ceva cu unul dintre ei sa va asumati. Unul dintre angajati a avut preinfarct anul trecut, poate anul asta ii iese un infarct. Angajari domnule prefect, nu mai trageti pana la epuizare de angajatii actuali. De unde oameni pentru 6 ghisee? Iar in spate, la actualizari sa se lucreze si sambata si duminica? Va intreb, cate calculatoare a primit serviciul de pasapoarte in ultimii ani? Stiti doar sa cereti dar de dat nu le dati nimic! Da, de munca le dati, asta-i clar. Dar creati-le si conditii, oameni noi, tehnica performanta. Si cu Codul Muncii cum ramane? Nu cumva nu se respecta perioada de repaus saptamanal? Cate ore suplimentare are voie sa aiba un angajat intr-o luna? I.T.M. -ul ce zice? Conducerea M.A.I nu are nici un cuvant de spus? Si asta pentru ce? Pentru persoane care au un an sau mai mult la indemana sa-si faca acte dar care tin neaparat sa-si rezolva intr-o saptamana ce nu au facut intr-un an…

Lasă un răspuns