Mai avem Poliție? Boboci de clasa 1 tâlhăriți de tineri rromi, în Școală!

Boboci de clasa 1 dar și elevi de la alte clase primari sunt agresați și jefuiți de elevi mai mari de etnie rromă – se întâmplă în mod frecvent la Liceul din comuna Vânători Neamț (de fapt o Școală generală la care au fost atașate și câteva clase mai mari) și un astfel de eveniment a avut loc și la începutul acestei săptămâni. Fenomenul face obiectul unui articol publicat mai devreme de Mesagerul de Neamț.

„Rromii tineri au început să-şi facă de cap prin comună, iar acum şi prin şcoala din centrul comunei. Bat copii şi-i tâlhăresc. Nici acum nu există om de serviciu în şcoală. Copilul meu a fost bătut de aceşti rromi. Este în clasa I. Nu mi-a zis el, dar mi-au spus colegii lui. Are vânătăi pe corp. Are 18 kg băieţelul meu. I-au pus picioarele pe piept. A fost bătut pe holul şcolii, în faţa clasei. Colegii lui au anunţat profesoara. În spatele şcolii, un părinte a observat într-o zi că mai mulţi elevi rromi de la liceu buzunăreau mai mulţi elevi mici, iar săracii copii ţipau ca din gură de şarpe şi plângeau”, a declarat Mihai Tanasă, tatăl unui băiat din clasa I, pentru publicația menționată mai sus.

Cititi si  Poza aia nașpa și virală! Internauții anti-Dragnea i-au făcut felul lui Arsene

Același părinte a declarat că va strânge semnături și va înainta plângeri la institutiile autorizate dar ca deja se gândeste să/și mute copilul la o Școală din Tîrgu Neamț pentru că „poliţiştii nu fac nimic, nici dacă tragi cu tunul nu se mişcă din postul de poliţie”.

Directoarea unității școlare se plânge de lipsa pazei și a menționat că va face o anchetă internă etc. Șefa ISJ Neamt, prof. Elena Laiu  precizat că „câțiva foști elevi ai școlii au intrat în curte, pe poarta din spatele școlii, și au avut un schimb de replici cu niște elevi”. Părinții susțin însă că a fost vorba de lovire și târhărie și că măcar unii dintre agresori ar fi elevi de la clasele de profesională ale Liceului.

Nu este prima dată când românii din Vînători Neamț se plâng de ilegalitățile comise de unii membri ai numeroasei comutoți rrome din localitate. Polițiștii din comună par realmente depășiți de situație ei fiind mai ocupați cu… amendarea celor care își exprimă nemulțumirile pe facebook pentru faptul că lipsa lor de profesionalism a transformat comuna într-un fel de sat fără câini.

Cititi si  Poza aia nașpa și virală! Internauții anti-Dragnea i-au făcut felul lui Arsene

La Poliția Județeană Neamț este aceeași situație, ca de obicei în astfel de cazuri, comandanții dând vina ba pe cadrul legislativ, ba arătând spre alte instituții, ba cu sforile trase pentru păstrarea sau câștigarea unor funcții.

Rromii din Vînători Neamț au fost cei care au stârnit conflictul de acum câteva luni la Tîrgu Neamț când 60 de bătăuși își aruncau în stradă, dinspre unii spre alții, topoare, lemne, borduri.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Mai avem Poliție? Boboci de clasa 1 tâlhăriți de tineri rromi, în Școală!

  1. IPJ alaturi de PARCHET, DIICOT si SRI populate numai cu lasi si corupti sunt temelia statului mafiot in care traim.

    Desfiintarea lor este primul pas spre de-mafiotizarea aceastei tari si protectia cetatenilor.

Lasă un răspuns