Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ protestează! „Cum poţi să stabileşti pedeapsă pentru Rea Credinţă ca pentru viol sau omor?”

Judecătorii din Piatra Neamț vor protesta, prin întreruperea programului de activitate în fiecare zi, începând cu data de 14 mai 2018, exprimându-și astfel dezacordul și îngrijorarea față de proiectele legislative de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală aflate în dezbatere publică, anunţă Mediafax.
Aceștia consideră că proiectele denotă ”o involuție în crearea unui sistem de justiție penală modern și o denaturare a scopului procesului penal și a politicii penale a statului”. Aceștia au spus, totodată, că vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca instituția să exprime un punct de vedere public privitor la iniţierea acestor amendamente, fără a fi respectate procedurile de consultare a acestui organism.

Magistraţii anunță că vor protesta începând cu data de 14 mai 2018, în intervalul  orar 12.00 – 13.00 , în contextul în care introducerea a două noi articole în Codul penal (art.2801 și art.2802), care modifică încadrarea unor fapte din unele care ar putea atrage cel mult răspunderea disciplinară în unele din sfera ilicitului penal, respectiv Reaua credință şi Grava neglijență, ”induc publicului larg ideea că magistraţii judecători și procurori constituie un fenomen infracţional extrem de periculos, ale căror fapte să fie sancţionabile cu pedeapsa închisorii cuprinsă între 8 şi 15 ani, respectiv între 3 şi 7 ani, în condiţiile în care aceste limite sunt aproape egale sau chiar mai ridicate decât cele prevăzute de lege pentru infracţiuni deosebit de grave cum sunt cele de omor şi viol”.
Judecătorii mai anunță că în cursul zilei de 18 mai 2018 urmează să aibă loc o nouă şedinţă a adunării pentru a evalua necesitatea iniţierea unor forme de protest mai severe.

Comunicatul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ:

”Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, întrunită în şedinţă, azi, 09.05.2018, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, îşi exprimă în mod ferm dezacordul și îngrijorarea în legătură cu proiectele legislative de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală aflate în dezbatere publică, al căror conținut denotă o involuție în crearea unui sistem de justiție penală modern și o denaturare a scopului procesului penal și a politicii penale a statului.
În acest sens, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ constată că, în rândul amendamentelor propuse se numără, între altele, și cele care privesc introducerea a două noi articole în Codul penal (art.2801 și art.2802), care modifică încadrarea unor fapte din unele care ar putea atrage cel mult răspunderea disciplinară în unele din sfera ilicitului penal, respectiv Reaua credință şi Grava neglijență, care induc publicului larg ideea că magistraţii judecători și procurori constituie un fenomen infracţional extrem de periculos, ale căror fapte să fie sancţionabile cu pedeapsa închisorii cuprinsă între 8 şi 15 ani, respectiv între 3 şi 7 ani, în condiţiile în care aceste limite sunt aproape egale sau chiar mai ridicate decât cele prevăzute de lege pentru infracţiuni deosebit de grave cum sunt cele de omor şi viol”
D.V.
Comentarii Facebook

4 thoughts on “Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ protestează! „Cum poţi să stabileşti pedeapsă pentru Rea Credinţă ca pentru viol sau omor?”

 1. Pentru a-i invata cum sa dea anii de puscarie(vezi Hrebenciuc 2 ani),le arata PSD-ul cum se ia 15 ani pentru,”rea-credinta”.
  Urmeaza,18 ani pentru magistratii care au sau nu,basca !

 2. rea credinta inseamna sa-ti bati joc de viata unui om si a familiei sale . pedeapsa ar trebui sa fie mult mai aspra .
  iar aceste fapte ar trebui sa nu se prescrie .
  uitati de mizeriile facute de procurori , judecatori , grefieri .
  nu intamplator s-a creat aici academia infractorilor , se impusca oamenii pe strada , se aduna clanurile de rromi , drogatii , etc.
  putina decenta , bun simt , nu ar strica .
  sunteti foarte priceputi in a va bate joc de cetatenii cinstiti si a proteja interlopi . zona imobiliara si traficul de droguri – doua zone care va cam dau frisoane , cand vine vorba de raspunderea magistratilor .
  acelasi circ , acum cateva luni , cand vociferau de „imaginile video ” . v-am trimis sa va uitati in dosarul 9027/279/2016 . valabil si pentru judecatori si pentru procurori .
  evident , acelasi judecator de la tribunalul neamt a mai „comis-o ” si prin 2002- 2003 . discutam pe cazuri concrete , nu pe vorbe .
  penibil comportament .

 3. Tribunalele din Romania sunt praf de coruptie si cauza disolutiei acestei tari.

  Alaturi de Parchet/DNA/IPJ.

  Din acesta cauza Romania este ultima tara si cea mai corupta din Europa.

 4. Le e frica pentru ca stiu ca si-au batut joc de cetateni! Trebuie sa raspunda cei ce au facut nedreptati! Unii au murit din cauza lor!

Lasă un răspuns