Mafia din Ministerul de Interne! Colonelul de Jandarmi, șef de rețea de furt de motorină, nedenunțat la timp pentru că era… cămătar

Magistratul care a stabilit condamnarea la o pedeapsă modică a fostului șef al Bazei de Administrare și deservire a Jandarmeriei Române, prezintă în motivarea sa elemente șocante ale unui raport al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în care se arată că după intruziunea DIICOT din 2017 s-ar fi format „coadă„ la carburantul unității pentru delapidarea sa în continuare.

Mai precis, indică raportul menționat de judecător, conducerea subsecventă colonelului Marian Corcodel, recent condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, ar sta în expectativă cu privire la soarta definitivă a acestuia  și „așteaptă să poată relua activitatea de delapidare/furt/însușire fără drept a carburantului unității”.

Se fura din anul 2006…

„De asemenea, constată Tribunalul Bucureşti că modul de operare și cantitățile de combustibil ce au făcut obiectul delapidării au fost descrise și în cuprinsul procesului verbal din data de 11.01.2018 al Comisiei constituite la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, privind controlul de fond efectuat în perioada 16.10.2017-11.01.2018 la Baza de Administrare și Deservire a Jandarmeriei.

Acest proces verbal a fost transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism prin adresa 94.211 din 28.02.2018 a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Direcția Control și Verificări Interne (f. 178-185 vol. X) concluzionându-se că

,,În decursul mai multor ani (cu siguranță fenomenul era existent la nivelul anului 2006 conform conținutului rapoartelor consemnate în speță) a fost creată o structură ce a delapidat/însușit pe nedrept diferite cantități de carburant.

Aceste cantități au fost acoperite prin documente legal întocmite (alimentările autovehiculelor se încadrau în norma legală de consum, foile de parcurs fiind întocmite cu respectarea cadrului legal).

Cantitățile de carburant în discuție ajungeau atât la factorii de conducere ai B.A.D., dar și la personalul din nivelul inferior (cei care asigurau funcționarea în condiții optime a procedeului de delapidare/furt/însușire fără drept, de la caz la caz, în funcție de calitatea deținută de lucrător în cadrul organizației infracționale”, se arată în documentul obținut exclusiv de STIRIPESURSE.

S-a făcut coadă la furat țiței

„După derularea acțiunii D.I.I.C.O.T. din vara anului 2017, odată cu ridicarea și anchetarea comenzii unității, din discuțiile neoficiale (neconsemnate în rapoarte) situația se prezintă în felul următor:

1.Rețeaua creată de-a lungul anilor există în continuare, nemaiavând în prezent un lider care să o coordoneze.

2.Este o stare de așteptare din partea tuturor, așteptări privind modul în care se va finaliza dosarul aflat în lucru la nivelul D.I.I.C.O.T. (dacă li se va schimba încadrarea pe parcursul derulării urmăririi penale).

3.Majoritatea așteaptă să poată relua activitatea de delapidare/furt/însușire fără drept a carburantului unității.

4.Există suspiciunea că la acest moment o parte din angajații U.M. 0260, care folosesc/utilizează carburantul unității își însușesc în interes personal diferite cantități de carburant (cu ocazia alimentării la pompa din incinta unității – alimentările le fac singuri conducătorii auto, nefiind supravegheați de șeful de stație sau altă persoană și comunică ulterior acestuia ce cantitate a alimentat, pentru a fi inserată ulterior în foaia de parcurs și în fișa de alimentare individuală).

5.Există și în prezent cutuma de a fi lăsată de către conducătorii auto o anumită cantitate de carburant în batale cu ocazia alimentării”, se mai arată în raportul indicat de magistratul care îl redă în motivarea sa.

„Pedeapsă” de „vătaf”

Un judecător de la Tribunalul București care a avut în analiză mega-dosarul de camătă, șantaj și constituire de grup infracțional organizat (GIO) al fostului șef al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel și a ofițerilor Octavian Cristescu și Iancu Daniel Preoteasa a stabilit pedepse blânde și a dictat achitări în raport cu acuzațiile formulate.

Concret, Marian Corcodel a fost judecat pentru faptul că a șantajat subalterni pe care anterior îi împrumutase cu sume de bani, toate aceste lucruri petrecându-se în timpul orelor de program și sub paravanul funcției deținute.

Deși acesta comitea fapte penale, ofițerii însărcinați cu protecția informativă a unității, care ar fi cunoscut practicile de la nivelul BAD al Jandarmeriei nu au luat nicio măsură și nu au avertizat nicio autoritate a statului român.

Decizia luată de Tribunalul București nu este definitivă iar ea poate fi atacată de către procurorii DIICOT dar și de cei din dosar, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel București.

V.N.
sursa – P.O.G.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.