Mădălina Ciubotaru rămâne datoare!…

… Cu o explicație pentru opinia publică, pentru nemțenii care în urmă cu un an, la alegerile locale, au ieșit din case și și-au dat votul lor diverșilor candidați, inclusiv celor de la Pro România.

Rămâne datoare Mădălina Ciubotaru cu această explicație nu doar pentru că așa a promis vinerea trecută (după ce a bubuit scandalul cu demisia ei depusă de o terță persoană la Registratura CJ Neamț) ci pentru că ocupă o funcție foarte importantă în administrația județului, de vicepreședinte al Consiliului Județean și pentru că, lăsată așa după 5 zile, toată această poveste seamănă mai mult cu un episod de budoar (cu jurăminte de credință traduse în demisii în alb, antedatate) decât cu o administrație serioasă.

În mesajul transmis public acum o săptămână, Mădălina Ciubotaru spunea așa:

<În urma situației neplăcute provocată de depunerea la registratura Consiliul Județean Neamt a unui document ce reprezintă demisia mea doresc sa aduc următoarele precizări: respectivul document nu reprezintă voința mea și nu a fost depus de către mine.
Am cerut sprijinul Secretarului General al Județului pentru a identifica persoana care a depus in numele meu acest document.
Imediat ce voi afla cine a fost artizanul acestei mizerii, va voi aduce la cunoștință atât dumneavoastră cât și organelor competente!>.

Sublinierea cu roșu aparține Redacției Vestea.
Au trecut 5 zile de la mesajul transmis vinerea trecută de Mădălina Ciubotaru.
Nu trebuie să fii Sherlock Holmes ca să îți dai seama că dacă nu în week-end-ul ce a urmat, în prima zi lucrătoare, adică luni, o simplă notă explicativă cerută celor de la Registratură (nu mai spunem de alte declarații sau de camere video) lămureau cine e „artizanul acestei mizerii”, cum s-a exprimat vicepreședintele CJ.

Sursele Vestea spun că exact așa s-a întâmplat, marti la ora 9 era deja totul stabilit, clar și oficial.
Și au trecut zilele (marți, miercuri, joi, vineri, deja și sâmbătă) și Mădălina Ciubotaru nu și-a mai onorat promisiunea.
Logica sau tentația spun că nu și-a onorat angajamentul pentru că i s-a cerut să pună batista pe țambal. Cum de către cine? Probabil de aceeași sforari care i-au dictat demisia („în mod irevocabil”, mai țineți minte sintagma cu rezonanță juridică?).

Pe aceeași logică, ascunderea „mizeriei” sub preș vizează protejarea „artizanului”. E clar că nu e vorba de cineva din tabăra PNL-USR/PLUS ci gândul duce la „alianța lui Arsene”, adică PSD-PMP-ALDE-Pro România.

Până când Mădălina Ciubotaru nu iese public să spun clar, sincer și răspicat tot ce s-a întâmplat de la alegerea ei în funcția de vicepreședinte și până la depunerea demisiei (inclusiv de ce a scris o astfel de demisie), opinia publică poate crede orice. Chiar orice.
Inclusiv că ea a fost pusă în funcție temporar, în urma acelui troc Arsene-Ponta, doar pentru a-i închide gura lui Liviu Harbuz care dorea plasarea voturilor Pro de la județ, pe modelul de la municipiu, în traista PNL nu a PSD. Și că negocierile au vizat apoi un alt „os de ros” pentru Mădălina Ciubotaru care ar fi lăsat astfel liberă actuala funcție pentru altă persoană agreată de Arsene sau de persoana care a dictat demisia. Poate pentru unul din foștii vicepreședinți (Dulamă sau Asaftei) sau pentru vreun PSD-ist poftitor de funcție…
Mai putem crede că Mădălina Ciubotaru nu a operaționalizat chiar ea demisia (adică să o depună la Registratură) pentru că, la rândul ei, nu a primit ce i s-a promis. Nu ar fi prima dată când Ionel Arsene este acuzat chiar de parteneri de-ai săi că nu se ține de cuvânt, că trage țepe.
Felul în care Dulamă a ieșit de la o rundă de alegeri din sală, la braț cu liberalii, ca să participe la următoarea ședință arată un lucru clar: întotdeauna există o MIZĂ și nu e vorba de binele cetățeanului.

Dincolo de toată această afacere dubioasă și cancanoasă de la CJ, cu vicepreședinți, negocieri, promisiuni, demisii în alb, rămâne dilema dacă Mădălina Ciubotaru își va onora angajamentul făcut către nemțeni („imediat”) sau pentru funcția care dă bine ca insignă în CV (plus mașină de serviciu cu șofer) acceptă să fie percepută de opinia publică drept un umil aghiotant al cuplului Arsene-Soroceanu.
Iar până când ea va lămuri acest detaliu (plus alte câteva, la fel de generatoare de întrebări legitime), voi care citiți puteți crede orice. Chiar orice despre ceea ce colcăie în CJ și despre personajele implicate…

Daniel VINCA

One thought on “Mădălina Ciubotaru rămâne datoare!…

  1. La ce sa te astepti de la smenarii , din CJ acest talcioc plin pana la refuz de tot felul de frecatori de menta pe banii nostri ?! Am mai propus , luati (daca puteti) usa cu usa si intrebati cu ce se ocupa fiecare individ in parte si va veti cruci . Colcaie de pile-relati care taie frunze la caini pe salarii grase !

Lasă un răspuns