Mădălina Ciubotaru, din nou în PSD! Va candida pe lista de la CJ Neamț?

Mădălina Ciubotaru (oficial șef Pro România Neamț) este, de fapt, în PSD. dezvăluirea este făcută (inten’ionat sau involuntar) de nimeni altul decât vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic, trecut și el la PSD, printr-o postare pe net cu o activitate PSD la care atașează câteva imagini printre care este și una în care se află și cea care a fost în acest mandat vice la CJ (până să demisioneze în favoarea lui Ion Asatfei, și el trecut la PSD ulterior).

În aceleași imagini de la ședința zonală a pensionarilor PSD apar nu doar Mădălina Ciubotaru sau Dragoș Chitic ci și Daniel Harpa (președinte PSD Neamț), Vlad Gregorian (secretar general PSD Neamț), Mihai Apopei (viceprimar de Târgu Neamț și candidat la primărie), Lucian Micu (recent trecut în PSD – iar! – și candidat pentru Primăria Roman), Ion Asaftei (președinte CJ Neamț, recent trecut în PSD) etc. Este evident că a fost o ședință EXCLUSIV PSD, internă, de lucru, nu una la care să inviți să participe ca invitați pe unii care au statutul de colaboratori externi (ca la ședințe de alegeri la organizații).

Astfel că poza „scăpată” de Dragoș Chitic nu face decât să alimenteze informațiile/zvonurile care au tot circulat cu privire la eforturile Mădălinei Ciubotaru de a se salva din punct de vedere politic. Când a preluat ea Pro România Neamț, partidul avea asigurate 3 locuri de consilieri județeni și ceva mandate prin județ, prin UAT-uri (inclusiv 2 locuri ân CL Piatra Neamț). Între timp însă, sub conducerea Mădălinei Ciubotaru, Pro România Neamț a ajuns o epavă politică astfel că marea majoritate a aleșilor locali din UAT-uri au bătut deja palma, pe direct, ba cu PSD, ba cu PNL, ba cu AUR, ba cu SOS, ba cu USR, ba cu PMP…

În urmă cu câteva zile circulau informații cum că Ciubotaru se agață cu disperare de scenariul unei alianțe AUR cu Pro România. Nu doar că Mădălina Ciubotaru nu era agreată deloc de cei de la AUR Neamț (care, în urmă cu ceva ani făcuseră și un clip cu efectele managementului Ciubotaru la Stațiunea Negulești), ceea ce ar fi fost o matre problemă pentru ea în Neamț, ci, la nivel central, deja a picat respectiva ipoteză, de vreo 5 zile. Adică fix cu puțin timp ca Mădălina Ciubotaru să apară în poze drept ipotetic membru sau frecventabilă de către PSD.

Postarea lui Chitic a fost semnalată căgtre Vestea chiar de un membru PSD care și-a exprimat, la pachet, nedumerirea și indignarea. „Chiar ajunge PSD, în acest mandat al domnului Harpa, să adune pe toți corijenții politic și refuzații de către alte partide? Această domnișoară Mădălina a ajuns consilier PSD (în mandatul anterior) doar pentru că este fiica tatălui ei, la acel moment primar de Roznov. A trădat PSD în plin mandat, intrând în partidul înființat de Ponta ca un fel de șantaj al fostului premier la adresa partidului care i-a dat tot.
Ea [Mădălina Ciubotaru] a ajuns apoi, prin jocuri de culise, vicepreședinte la CJ Neamț și a uitat de înțelegerea că trebuia să-și dea demisia din acea funcție la un moment dat, dovadă circul care a urmat cu depunerea demisiei ei la Registratura CJ de către domnul Asaftei. Apoi a tot șantajat politic PSD-ul… Între timp s-a jucat de-a șeful de partid și a făcut praf din Pro România. Și acum e bună de revenit în PSD Neamț? Eventual pe un loc eligibil pentru Consiliul Județean, adică să ia locul unui coleg loial partidului care chiar muncit pentru un asemenea loc? Nu vreau să cred așa ceva și încă mai sper că cei care conduc PSD Neamț chiar nu-și vor bate joc de ideea de echipă și de munca noastră. Prin câte partide a trecut această domnișoară? Șase? Șapte? Opt? Eu înțeleg că un politician pleacă de la un partid la altul când nu se mai regăsește într-o echipă dar chiar așa, nu mai este nicio limită? Of!…” – asta a declarat pentru Vestea activistul PSD căruia din motive evidente nu-i vom face numele public.

Altminteri, dacă îi iese o asemenea schemă cu reîntoarcerea în PSD și primirea unor funcții noi, Mădălina Ciubotaru chiar merită felicitată. Pentru că arată că ea ar fi un adevărat jucător politic. Un jucător care… joacă pe degete șefii de partide. De la Târgu Neamț (via Roman, via Roznov) până la… Negulești!

Daniel VINCA