Măcel în PNL: Ţapu lucrat de Ursărescu

tapu ursarescu

* Surse din anturajul lui Ţapu: “Vine şi rândul lui Dorinel” * Noul preşedinte PNL Piatra Neamţ este Iulian Luca care promite reactivarea liberalilor vechi

Senatorul Eugen Ţapu nu mai este preşedintele PNL Piatra Neamţ, după cum a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, liderul liberalilor nemţeni, deputatul Dorinel Ursărescu. Cu această ocazie a fost anunţat noul preşedinte al organizaţiei municipale, Iulian Luca.

Ursărescu a susţinut că în seara precedentă ar fi avut loc o şedinţă a Biroului Judeţean la care 17 membri (din cei 30) ar fi participat şi votat unanim debarcarea lui Ţapu şi desfiinţarea Biroului Municipal. De cealaltă parte, senatorul Ţapu nu a răspuns la telefon pentru a comenta informaţia. Surse din apropierea sa au susţinut însă că 18 din cei 30 îi erau fideli, deci ar fi posibile două variante: fie o şedinţă care nu ar fi avut cvorum, fie schimbarea unor membri “pe sub masă”.

Ursărescu a invocat două motive ale puciului pus la cale: rezultate slabe ale organizaţiei municipale la europarlamentare (jale a fost şi pe judeţ) şi un fel de patriotism local (Ţapu locuind, cu ani în urmă, în Roman).

Ca totul să fie şi mai clar, noul preşedinte al liberalilor pietreni şi-a anunţat şi strategia:  „În această perioadă de interimat mă voi ocupa de inventarierea problemelor din PNL, si voi lucra împreună cu echipa la pregătirea alegerilor prezidentiale. Plec la drum cu o echipă formată din majoritatea celor din Biroul Municipal vechi, la care se adaugă membri care au plecat în timp din diverse motive si care revin sau vor reveni de acum în PNL. Alături de noi va fi directorul Strătilă”.

În opinia lui Ursărescu, Iulian Luca este “un membru PNL pur-sînge, fondator al acestui partid, penelist neîntrerupt din 1995“.

Daniel Vinca

Lasă un răspuns