Luptătorul Costică Vardohlip a plecat la cele veşnice! Avea doar 59 de ani!

Doliu în sportul nemţean, mai ales în domeniul luptelor şi a disciplinelor conexe: unul din cei mai cunoscuţi sportivi în lupte greco-romane, fost campion naţional a trecut ieri în lumea drepţilor. Costică Vardohlip a trecut în eternitate aşa cum a trăit, demn, brusc, fără să fie o povară pentru ceilalţi, fiind răpus de două AVC-uri consecutive.

Mesajele de compasiune pentru familie şi de evocare a imaginii şi caracterului lui Costică Vardohlip curg fluviu pe internet. Sportivi actuali sau care şi-au agăţaţ echipamentul în cui îl evocă ca pe un bun coleg, ca pe un maestru de la care generaţii întregi au învăţat nu doar sport ci şi educaţie. Pentru mulţi sportivi mai tineri a fost ca un frate mai mare sau chiar ca un tată.

În ultimii ani privea cu striteţe la transformarea comercială a sportului, la marketingul excesiv care nu mai producea campioni adevăraţi ci vedete pasagere. „Copiii mergeau înainte la sporturi cu antrenori care nu-i mințeau; acum totul trebuie plătit, nu se mai face sport, se face negoț“, declara Varhohlip cu câţiva ani în urmă (sursa: Monitorul de Neamţ).

Costică Vardohlip va fi înmormântat duminică, 11 februarie, în cimitirul Schitului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de Peste Vale.

D.V. – sursa foto: facebook, Dragos Campanu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns