Luminița Vîrlan: Creșterea taxelor locale la Piatra Neamț de către Chitic-PNL nu acoperă deficitul dar a crescut și numărul de angajați din Primărie cu 19%!

Ce face o municipalitate care are deficit bugetar? Împovărează populația cu taxe mărite și în timpul acesta crește și numărul de angajați din Primărie cu aproape 20 la sută – aceasta este rețeta „Dragoș Chitic & PNL Piatra Neamț” devoalată astăzi de viceprimarul Luminița Vârlan.

Cu cifrele pe masă, în conferința de presă de la PSD Piatra Neamț, Luminița Vîrlan a declarat că mărirea taxelor și impozitelor locale a fost propusă de primarul PNL Dragoș Chitic și votată de majoritatea PNL + PMP. Vărlan a mai precizat că prin această împovărare a contribuabililor pietreni s-ar colecta în plus vreo 5 milioane de lei, bani care nu acoperă deficitul bugetar al municipalității.

Viceprimarul PSD a mai adus în atenție un detaliu important, creșterea numărului de angajați din Primărie (strict Primărie, fără entități subordonate) din ianuarie 2016, adică de când instituția este condusă de Dragoș Chitic. „În ianuarie 2016, Primăria avea 156 angajați, în ianuarie 2017 – 166, iar în ianuarie 2018 sunt deja 193”, a spus Vârlan. Un calcul simplu arată că această creștere, de 37 de angajați, reprezintă peste 19 procente în plus față de numărul de salariați de la momentul ianuarie 2016. Și e vorba strict de Primăria Piatra Neamț fără Poliția Locală, Direcția de Taxe, Direcția Socială sau alte entități juridice subordonate Primăriei.

Iar dacă personalul din subordinea primarului Chitic a crescut cu aproape 20 la sută în mandatele acestuia și creșterea de impozite și taxe este tot cu 20 de procente, după cum a punctat și consilierul Marghidan care a venit și cu explicația „așa a vrut primarul Dragoș Chitic”. Marghidan a reamintit că în sedința respectivă, consilierii PSD (ca și cei de la ALDE) nu au votat pentru proiectul propus de primar, ci doar cei de la PNL și PMP.

Marghidan a reamintit că deficitul resimțit de bugetul local ar fi putut fi acoperit de promisiunea Guvernului că va aloca sume suplimentare acolo unde sunt probleme generate de modificarea Codului Fiscal și l-a trimis pe primarul Dragoș Chitic să ia meditații de la primarul de Tîrgu Neamț.

„Daniel Harpa a reușit să mențină la același nivel taxele și impozitele locale, deși și Primăria Târgu Neamț se supune acelorași modificări ale Codului Fiscal”, a spus Marghidan, oferind un exemplu concret, palpabil și foarte apropiat de Piatra Neamț.

 

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns