Lumea în care trăim, văzută prin ochii unui preot


După volumele “Profeţie mincinoasă”, apărut la Editura Conta, în anul 2010 şi „Ortodoxia – dimensiunea românească”, apărut la Editura Cetatea Doamnei, în anul 2013, preotul Ioan Gherasim vine în fața publicului nemțean cu un volum de meditaţii. Cartea „Pe ce lume trăim!” va fi lansată mâine, în cadrul unui eveniment găzduit de Sala „Cupola” a Bibliotecii Județene, programat să înceapă la ora 17.00.
Emisiunile vizionate la televizor, cărţile citite, întâlnirile cu oamenii, sărbătorile care curg de-a lungul anului bisericesc, evenimentele politice şi culturale, au stârnit în mintea și în sufletul părintelui gânduri, reacţii, pe care a simţit nevoia să le aştearnă pe hârtie.
Autorul a ales ca forme de terapie,  pentru menţinerea echilibrului fiinţei, în lupta cu poverile ce vin odată cu vârsta, lectura şi scrierea de cărţi. Despre volumul “Pe ce lume trăim!”, apărut la Editura Cetatea Doamnei din Piatra Neamţ la sfârşitul anului 2016, vor vorbi, în seara lansării, preotul protopop Valentin Tofan, preotul Dumitru Pantalon, preotul profesor Ovidiu Cojan şi profesorul Leonard Rotaru. Moderatorul întâlnirii, care a scris şi prefaţa cărţii, va fi scriitorul Dan Iacob.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns