Lucrări recepționate la Căminul de Bătrâni din Roznov

camin 10Sală de mese, sală de socializare și camere locuibile sunt doar câteva dintre elementele ce fac parte din planul de extindere, alături de reabilitarea celorlalte corpuri ale  Caminului de Bătrâni din Roznov.
Ieri după- amiază a avut loc recepția, după finalizarea ultimelor lucrări unde au fost prezenți primarul, autoritățile de inspecție în construcții și inspectorii ISU.

“Am întocmit un proiect de reabilitare si extindere a clădirilor fostului Spital Roznov, care în 2011 în luna aprilie se transforma în cămin pentru îngrijire a persoanelor vârstnice. Era necesară o astfel de investiție, ca bătrânii care sunt cazați în locația respectivă, să beneficieze de condiții foarte bune. În urma proiectului depus la Ministerul Muncii s-a alocat suma de 2,2 milioane de lei. A avut loc licitația publică la care au participat 6 firme. Au adjudecat o firmă cu valoarea de 2,1 milioane lei. Lucrările s-au executat, iar astăzi au loc recepția la terminarea lucrărilor și implicit cu recepția la ultima tranșă de plată. Până acuma au fost achitate de către Ministerul Muncii și Agenția pentru Prestații Sociale 3 tranșe, iar aceasta este ultima.
Modernizările sunt la nivel de cazare, căi de acces, socializare, cantină și bucătărie. Bucătăria după ultimele norme, la fel și cazarea cu câte două paturi în cameră și baie proprie. Mai sunt incluse în proiect spații pentru personalul sanitar și birouri.”, a declarat fostul primar Ionel Ciubotaru.

Capacitatea complexului este de 50 de persoane, acestea beneficiind de tratamente, îngrijire și cazare. Camerele în care vor fi cazați vârstnicii au o dimensiune de 35-40 mp,având câte două paturi și baie proprie, arătând precum o garsonieră fără bucătărie. Cantina este dotată cu aparătură modernă la standardele cele mai înalte.
Alături de acestea s-au mai construit birouri si camere pentru personalul sanitar și administrativ.

Acest complex se dorește a fi un model de urmat pentru modernizarea și dezvoltarea orașului Roznov, scopul principal fiind îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor.

“Aceste condiții au fost create în primul rând pentru bătrâni și pentru buna gospodărire a spațiului din orașul Roznov. Este foarte benefic, pentru că aici există foarte mulți bătrâni ce au nevoie de condiții decente. Fiecare bătrân să aibă un minin de confort, deși noi ne străduim să fie o a doua casă. Fiecare o să ajungem în situația lor, deoarece îmbrânim, așa că ne gândim pentru viitor.” a declarat primarul orașului Roznov Constantin Hodor.

Căminul de bătrâni funcționează în locul Spitalului Orășenesc Roznov, închis în primăvara anului 2011.

George Teodorescu

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Lucrări recepționate la Căminul de Bătrâni din Roznov

  1. Buna ziua,
    va rog sa ma sprijiniti cu informatii privind posibilitatea internarii unei persoane varstnice, (bunica, 80 ani) pensionara (aproximativ 450 lei pensie) in complexul dumneavoastra. Care sunt cheltuielile pentru ingrijirea acesteia si ce documente sunt necesare?.
    Multumesc.

Lasă un răspuns