Lucian Mîndruță, turist în Neamț: „Mașina e mai puțin fericită!”

Turist în România, cu rulota-microbuz, în cadrul unui interesant proiect, Lucian Mândruță a ajuns și în județul Neamț. Evident că a avut cuvinte de laudă pentru peisajele din județ, mai ales pentru Muntele Ceahlău-Lacul Bicaz dar nu putea să nu remarce și calitatea execrabilă a Drumului Național de pe segmentul Bicaz-Poiana Teiului.

Masina e mai putin fericita, transmite ca drumul putea fi mai bun pe langa lac”, spune celebrul jurnalist la modul foarte elegant.

 

Întreaga postare a lui Mîndruță, mai jos:

„Poate ca exista un loc mai frumos in Moldova decat imprejurimile Ceahlaului, pe langa lacul Bicaz.
Dar eu nu-l stiu.
Am oprit azi-noapte tarziu pentru dus si am stat si la micul dejun la Gradinile Romane, o pensiune din Chiriteni. Pe drum, pentru ca era noapte, am facut o ora din Piatra Neamt.
Azi, la intoarcere, cu peisajele care ma surprindeau la tot pasul, am trecut de doua. Si tot nu m-am saturat de fotografiat!
P.S. Masina e mai putin fericita, transmite ca drumul putea fi mai bun pe langa lac. Dar se lucreaza la el…”.

Reamintim că reparații consistente au fost demarate în timpul Guvernării PSD, la presiunile lui Ionel Arsene (după cum a spus chiar el) prin artificiul invocării unei situații de urgență (prefect PSD Daniela Soroceanu), cu referire la alunecările de teren (din care unele erau vechi și arhi-cunoscute).
Beneficiarul și entitatea care a făcut achiziția și plățile este DRDP Iași (entitate subordonată Companiei de Drumuri și autostrăzi) condusă la acea vreme de șefi apropiați de PSD.
Când a venit PNL la Guvernare, lucrările au stagnat, plățile nu au mai fost făcute, politrucii PSD de la DRDP au fost înlocuiți cu alții, apropiați de actualii guvernanți.
Motivația blocării în fapt a lucrărilor, oferită la acel moment mai ales de prefectul George Lazăr a fost că procedura (situație de urgență) a fost nelegală, folosită intenționat pentru ca lucrarea să ajungă la un apropiat al lui Arsene. S-a invocat și un dosar penal care ar fi fost în lucru (Poliție, Parchet, DNA?) dar apoi… s-a așternut o liniște cel puțin dubioasă pe acest subiect.
Lucrările de „ancorare” a drumului, făcute de firma privată au continuat, urmând ca turnarea covorului asfaltic să facă obiectul altei lucrări DRDP…
Doar că, între timp, punctelor de alunecare PSD li s-au adăugat zone de alunecare… PNL.
Deci alte lucrări de forare, ancorare etc și astfel, de ani de zile, riveranii dar și ceilalți nemțeni sau turiști care străbat acel drum au toate motivele să-i înjure pe politicieni, indiferent de partide, sau fiecare nemulțumit zice după cum crede el de cuviință.
Iar drumul despre care Mândruță spune că „putea fi mai bun” este o dovadă clară la ce duc combinațiile su polițele politicienilor.
Altfel spus, județul Neamț este un colț de rai, păcat că drumurile au gropi și că politicienii fac ceea ce fac…

D.V.

 

Lasă un răspuns