Lovitură de teatru! Primarul a retras proiectul cu creditul, deranjat că unii aleși au spus că vor arăta votul

Primarul Andrei Carabelea a retras de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi proiectul privind contractarea unui nou credit (emisiune de obligațiuni).
Carabelea a justificat decizia spunând că retrage proiectul deoarece unii consilieri anunțaseră că vor face votul public, prin arătarea acestuia la ieșirea din cabina de vot. „Asta ar face anulabilă (sic!) întreaga procedură de vot”, a spus primarul.
Cel care anunțase că el nu vrea ca votul să fie secret (cum votase majoritatea, la limită) a fost consilierul PMP, Bogdan Gavrilescu.
Anterior anunțului primarului, secretarul Dragoș Ștefan a tot explicat că, din punctul lui de vedere (precizare obligatorie pentru că un secretar UAT nu dă sentințe în ședință ci doar recomandări) nu ar fi în regulă o devoalare a votului. Gavrilescu i-a replicat scurt amintind de sentințe ale instanțelor care au spus că „desecretizarea” nu ar fi nelegală, votul secret al aleșilor, fiind mai mult un drept decât o obligație .
Adevărul e că nu există român care să nu fi văzut cum în Parlamentul României, la vot secret cu bile, mulți parlamentari (indiferent de partid) au arătat bilele la vedere.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.