Lovitură de teatru la Primăria Piatra Neamţ: Jos Chitic, Sus Simionică!

coperta-viceprimari

“Da, pregătim pentru şedinţa de joi aceste proiecte de hotărâri prin care se doreşte reaşezarea actualului Executiv din Primăria Piatra Neamţ”, a confirmat viceprimarul Aurelia Simionică, care este şi şeful PSD Piatra Neamţ.

Practic, consilierii PSD şi aliaţii lor solicită înlocuirea viceprimarului cu atribuţii de primar Dragoş Chitic cu viceprimarul Aurelia Simionică. Mai mult, Dragoş Chitic şi-ar pierde şi funcţia de viceprimar, în locul său urmând să intre un alt consilier independent, Ana Monda.

De ce aceste schimbări după ce iniţial PSD nici nu luptase pentru funcţia de primar interimar? Pentru că datele problemei s-au schimbat între timp şi pe calculele hârtiei Primăria Piatra Neamţ nu va mai fi vizată de alegeri anticipate, după demisia lui Gheorghe Ştefan, întrucât expirarea celor 90 de zile intră deja în ultimul an preelectoral, după cum a precizat tot Aurelia Simionică.

PSD se sprijină în acest demers pe consilierii independenţi (culmea, şi Chitic e tot independent…), pe PLR, PPDD, PDL, după cum a mai spus Simionică.

Practic, singurii rămaşi în afara acestei puneri în practică sunt consilierii PNL şi, eventual, Dragoş Chitic (care, din păcate, nu a răspuns la telefon pentru a-i lua şi lui un punc de vedere, dar vom mai încerca).

Deocamdată, noua majoritate anunţată de Aurelia Simionică nu ar pune în pericol şi funcţia de consilier cu atribuţii de viceprimar ocupată în acest moment de Vasile Popescu. Deocamdată…

D.V.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.