Lovitură dată de MP: Organizaţie locală înfiinţată cu consilieri ex-PSD!

Mişcarea Populară începe să dea semnale şi lovituri consistente în Neamţ – un astfel de exemplu este constituirea organizaţiei locale Zăneşti prin care, practic, a fost ruptă în două organizaţia PSD Zăneşti.

La şedinţa de acum câteva zile, din comuna menţionată, pentru constituirea organizaţiei respective şi alegeri interne, alături de Laurenţiu Dulamă (preşedinte al organizaţiei judeţene) au stat 3 consilieri din CL Zăneşti care au şi intrat în MP, doi ex-PSD (Dan Cioineag şi Marian Bursuc) şi unul ex-UNPR (Neculai Rotaru). Toţi aceşti proaspeţi membri în Mişcarea Populară au fost votaţi în componenţa BPL MP Zăneşti iar Cioineag a fost ales preşedintele organizaţiei locale a partidului condus de Traian Băsescu.

1

La şedinţa de alegeri au participat peste 30 de membri şi câţiva invitaţi din afara organizaţiei. Subiectul zilei a fost, evident, felul în care noua echipă va realiza o campanie electorală cât mai eficientă prin care administraţia din comună să scape de „coşmarul Filip” (N.R. – Ionel Filip este actualul primar). Vorbitorii au punctat actuala aroganţă care pune semnul egal între administraţia locală şi ideea de „moşie proprie” dar şi faptul că acum, organizaţiile locale ale altor partide sunt conduse de „săgeţi” ale actualului primar. În opinia acestora ar fi vorba de tactica cunoscută a blatului pregătit cu grijă prin „confiscarea” prin intermediul oamenilor de casă a cât mai multe organizaţii locale.

Şi cum referirea cea mai frecventă bătea spre PNL-ul zăneştean, şi Dulamă a subliniat mesajul care vine de la centru: „Înainte de alegeri nu facem alianţă cu nimeni. Acesta este şi mesajul preşedintelui nostru, Traian Băsescu, care ne cere să luăm foarte în serios aceste alegeri, ca pe un adevărat test al adevărului, pentru că vrem să vedem real unde ne poziţionăm în preferinţele electoratului, nu vrem să ne îmbătăm cu apă rece. Iar cel mai urât blat făcut de PSD şi PNL este actuala lege a alegerilor, cu prevederea ca primarii să fie aleşi dintr-un singur tur de scrutin, fapt care este şi nedemocratic. De aceea MP luptă în continuare ca aceste alegeri să fie aşa cum ar trebui să fie, din două tururi, de aceea Mişcarea Populară a şi introdus un proiect de lege în acest sens. Opoziţia PSD la acest proiect spune multe despre felul în care ar dori să câştige alegerile iar PNL acum mai mult mimează dorinţa de a se reveni la normal pe o lege în care şi liberalii au votat aceeaşi aberaţie”.

z

Noul lider al MP Zăneşti a punctat şi el faptul că echipa din jurul lui va intra în competiţia electorală cu determinare de a contribui la revenirea spre normalitate a administraţiei locale. „Zăneştenii şi trăienenii merită din plin un primar, un Consiliu Local, o administraţie care să pună pe primul plan cetăţeanul nu interesele personale ale unui grup restrâns de persoane sau profitori. Sunt convins că ni se vor alătura mai mulţi şi tot mai mulţi zăneşteni în această dorinţă a noastră de a recâştiga Primăria pentru oameni. Noi, oricum punem preţ şi pe calitatea celor din echipa noastră. Suntem pregătiţi pentru orice, ştim că vor urma atacuri murdare. Nu ar fi prima oară, pentru că aşa înţeleg unii. Victoria noastră va fi victoria locuitorilor din această comună!”, a subliniat Dan Cioineag.

La întrunire, din partea echipei judeţene, a participat alături de Dulamă şi Maria Chiriţă, fost primar de Zăneşti.

V.N.

cop mp zanesti

 

Comentarii Facebook

One thought on “Lovitură dată de MP: Organizaţie locală înfiinţată cu consilieri ex-PSD!

  1. Ce usor uita unii ce ne-a facut sistemul basist si vad si pensionari pe acolo , lor nu le-a luat din pensie ?

Lasă un răspuns