Lopata-i baza! Imaginile primarului de pe un șantier importantLopata e la putere – asta arată filmul video făcut de primarul Andrei Carabelea acum 2 zile, pe un șantier important din Piatra Neamț (strada Fermelor, asfaltare și reabilitare apă-canalizare).

În filmul de 18 minute caresurprinde vizita de lucru a primarului pe șantier, de la un capăt la altul și retur, apar în imagini: 3 utilaje mari (buldoexcavator), 2 utilaje mici, manuale (vibrocompactor și pickammer) și muuulte lopeți. Multe lopeți.
În multe imagini se vede cum plutonul de muncitori alege cu lopețile pământul de pietre și aruncă acel pământ peste țevi (nu trebuia să fie nisip?).

Slaba tehnologizare de pe șantier a fost remarcată și de mulți pietreni care au comentat acest detaliu pe rețelele de socializare.
Firma care execută lucrarea este Moldocor, o companie care are în portofoliul ei numeroase lucrări de construcții montaj, instalații etc.
Drept e că fiecare lucrare își are specificul ei dar aceste imagini (vezi VIDEO mai jos) arată, efectiv, precum cele de pe șantierele comunismului incipient din România, când șantieristul și lopata erau baza lucrărilor.

Evident că o analiză a slabei tehnologizări a firmelor românești (cum este și Moldocor) ar putea fi extrem de complexă și ar reliefa diverse cauze: de la slaba capitalizare a acestor firme la management și strategie, de hărțuirea firmelor românești de instituțiile statului la favorizarea celor străine (controlate de formă), de la licitațiile cu dedicație făcute pentru firmele mari care au permis dezvoltarea acestora) la hărțuirea celor mai mici chiar și când câștigau o procedură (prin contestații în serie la instituțiile statului și în Justiție).

Dar, oricum, imaginile din filmulețul primarului par a fi o explicație a faptului că și astfel de lucrări mici, de reparații, pe tronsoane de câteva sute de metri, durează atât de mult: că e mai ales pe bază de lopată tradițională!

D.V.

 

One thought on “Lopata-i baza! Imaginile primarului de pe un șantier important

  1. Vorbim de firma Moldocor,care a facut numai lucrari de mega proasta calitate,abonata la lucrarile Primariei pe vremea lui Pinalti si care a ”reaparut”multumita marionetei de Carabelea care este controlat de mafia fostului PDL/Pinalti abonata la toate lucrarile Primariei in prezent.

    Ca sa-ti bati joc de acest oras alegand cea mai slaba si incompetenta firma din Moldova,Moldocor,si sa tii saptamani blocat traficul pe Fermelor cand probabil orice alta firma ar fi terminat aceasta lucrare de 2 ori mai repede arata gradul de incompetnta,nepasare si nesimtire a acestui primar marioneta.

    Ne asteapta 4 ani de sifonare a banului public,lucrari de mega proasta calitate,incompetenta maxima,prostie si indolenta care se vor finaliza cu returnarea banilor de la UE si indatorarea orasului pe inca 10-20 de ani.

Lasă un răspuns