Locuitorii din Mărăței, deranjați de o gașcă de puști gălăgioși


De câteva luni, pietrenii care locuiesc în imediata vecinătate a Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” din cartierul Mărăței spun că sunt deranjați de copiii care-și găsesc de joacă la orele după amiezii în curtea respectivei unități de învățământ. Dacă s-ar juca în liniște, nu ar deranja pe nimeni, pentru că un copil rămâne totuși un copil. Dar foarte mulți dintre ei – spune Vali Floria, unul din cei care locuiesc în blocurile de lângă școală – aruncă cu pietre în geamuri și fac un zgomot ieșit din comun.
De câteva luni bune se întâmplă lucrul ăsta. După ora 4,5 după amiaza, intră în curtea școlii, care este împrejmuită, și se apucă de aruncat cu pietre încotro apucă. Pubelele de gunoi sunt folosite pe post de mașinuțe de raliu, iar rampa destinată accesului persoanelor cu dizabilități le servește drept trambulină. Și cum ea este confecționată dintr-un fel de tablă, vă dați seama cam ce zgomot poate face, de scoate afară tot blocul. La fel se întâmplă și când se cațără pe centrala termică”, povestește bărbatul.
Bărbatul spune că atât el, cât și alți locatari din zonă, au sunat în repetate rânduri la Poliție să ceară luarea unor măsuri. N-au primit în schimb decât promisiuni. „Chiar și aseară am sunat și de la celalalt capăt al firului mi s-a spus că vor trimite o patrulă. Nu au trimis pe nimeni. De atâtea luni, n-am văzut picior de polițist pe aici”, mai spune Floria.
Contactat telefonic de reporterul Vestea,  șeful Poliției Locale Piatra Neamț a spus că nu știe nimic de ultima sesizare telefonică venită aseară, dar că va trimite un echipaj la locul cu pricina, pentru a lua eventualele măsurile necesare. „Nu am cunoștință despre sesizarea de aseară. Am văzut totuși în urmă cu ceva timp în registru o altă sesizare de acest gen. Poate echipajul a trecut prin zonă și neavând ce să constate nu a mai oprit. Voi trimite o patrulă în zonă care să vadă exact despre ce este vorba și să ia și măsurile ce se impun”, a punctat Eugen Pancu.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns