Locuinţe pentru tinerii care ies din sistemul de protecţie specială

„Investim peste șapte milioane de lei în realizarea a șase locuințe protejate și două centre de zi în județul Neamț, pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială și vor fi integrați în sistemul de protecție a adultului cu dizabilități”, anunţă Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

Noile imobile se vor regăsi în comuna Tașca (patru locuințe și un centru de zi) și Doljești (două locuințe și un centru de zi). Investițiile sunt suportate de la bugetul de stat, cu cofinanțare de la bugetul Consiliului Județean Neamț.

„Prin aceste proiecte reușim să îi integrăm pe tinerii cu dizabilități în activități sociale, să le creăm un cadru adaptat nevoilor lor și să reducem fenomenul de instituționalizare. Au nevoie de sprijinul nostru, al celor din jur, pentru că viața lor nu este tocmai ușoară și suntem datori moral să facem tot ce ține de noi pentru a le fi mai bine!

Sunt foarte interesat de creșterea nivelului vieții persoanelor cu dizabilități și îmi doresc să le asigurăm servicii de calitate specializate. În ultimii ani am înființat în toate zonele județului astfel de locuințe protejate și centre de zi, pentru că îmi doresc să scoatem toți copiii și adulții instituționalizați din centrele vechi, de tip comunist, și să îi relocăm în spații moderne și confortabile”, declară Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns