Localnicii din Borlești, TERORIZAȚI de un piroman: „Nici nu putem dormi noaptea!”


De aproape trei săptămâni, localnicii din comuna Borlești sunt terorizați de un individ care a provocat mai multe incendii în zonă. Ultimul, chiar aseară, când bărbatul a dat foc unui grajd din satul Ruseni – vezi știrea AICI.
Oamenii spun că se tem pentru viața lor, mai ales că, spun ei, numai în zona Prund – undeva lângă pârâul Nechit – ar fi dat foc în repetate rânduri. „Chiar nu poate face nimeni nimic pentru a-l opri pe acest individ? Nici nu putem dormi noaptea! Am copil mic și mă tem pentru viața noastră! Ar trebui să se ia măsuri urgent, până nu se întâmplă ceva și mai rău”, ne-a declarat o localnică al cărei nume nu-l vom divulga, din motive de siguranță. Și alți oameni ne-au semnalat aceleași probleme, în speranța că bărbatul va fi prins și tras la răspundere pentru faptele sale.
Se pare că temerile oamenilor se vor sfârși în curând, pentru că, potivit șefului de post din Borlești, suspectul a fost identificat în urma cercetărilor demarate după ce mai mulți cetățeni au depus plângere. „Este vorba de un tânăr care a început să acționeze în ultimele trei săptămâni. Au fost depuse mai multe plângeri împotriva lui, am făcut cercetări și în cele din urmă l-am identificat”, a declarat pentru Vestea agentul șef principal Valentin Florian, șeful de post din Borlești.
Potrivit omului legii, tânărul nu pare să-și regrete faptele și ceea ce e cu adevărat grav e că este pe deplin conștient de ceea ce face. „Din câte știm, nu suferă de nicio afecțiune psihică, dar asupra acestor aspecte urmează să se pronunțe specialiștii”, a mai precizat Valentin Florian.
În zilele ce urmează, piromanul va fi dus în fața instanței de judecată, care va avea ultimul cuvânt de spus în ceea ce-l privește.
Nu este prima oară când comunitatea din Borlești are de suferit de pe urma unor incendii provocate de persoane cu mintea rătăcită. Situații de acest gen au tot fost în ultimii ani, iar făptașii au fost prinși și duși acolo unde le este locul.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns