Loc de joacă KOSOVO! Părinţii: „De 2 ani de zile, nicio reparaţie!”; Reprezentantul Primăriei: „Facem parcări!”

Un loc de joacă din Mărăţei este efectiv devastat, instalaţiile dedicate copiilor arătând ca după bombardament: plastic rupt la tobogane, leagăne din care a rămas doar scheletul etc.

Problema a fost făcută publică – cu fotografiile aferente, de jurnalista Gianina Buftea care a mai menţionat şi faptul că, parcă pentru a se spăla pe mâini de orice răspundere, autorităţile au avut o singură intervenţie: lipirea unui anunţ cu antetul OPC de interdicţie a folosirii spaţiului de joacă până ce Primăria nu face cuvenitele reparaţii.

Cum postarea respectivă o fi deranjat vreun serial de ode şi elogii la care cred că au dreptul cei care gestionează oraşul Piatra Neamţ, ca din senin a intervenit în discuţie un consilier local (liderul Grupului PNL din CL Piatra Neamţ – la cererea unor liberali subliniem că e vorba de (PNL Piatra Neamţ”, nu de ŢPNL Neamţ”. Mai întâi, a încercat să o pună la punct pe mama care reclama (Gianina Buftea a tras un semnal de alarmă, în primul rând în calitate de părinte!) susţinând că în ultimul timp ar fi fost făcute n reparaţii. Când Gianina a subliniat că „Spatiul ala nu a fost reparat domnule consilier de 2 ani, stau in zona si am spus si la primarie de acel spatiu, dar …”, a venit soluţia „perfectă”: „Facem parcări!”.

Şi, evident, dacă tot a fost vorba de adolescenţi care au distrus parcul de joacă al copiilor a fost invocat şi un alt motiv beton: aşa cer asociaţiile de proprietari din zonă (N.R. – în general, conduse de pensionari deranjaţi de zgomotul pe care-l fac copiii la joacă). E clar că dacă nu există deja vreo hârtie de la vreo asociaţie de proprietari nici nu e greu de făcut rost de aşa ceva, mai ales dacă, întâmplător, vreo asociaţie din zonă este condusă de cineva care e lider şi într-o OSV (Organizaţie de Secţie de Votare) a PNL Piatra Neamţ (deci „PNL Piatra Neamţ”).

Mai clar, răspunsul consilierului care s-a erijat astfel şi în purtătorul de cuvânt al Primarului Dragoş Chitic este unul clar împotriva familiilor cu copiii mici care doresc locuri de joacă cât mai apropiate de locuinţe şi în condiţii bune de funcţionare şi în favoarea pensionarilor care nu agreează „deranjul” provocat de copiii care se joacă (consilierii PNL Piatra Neamţ au votat şi împotriva propunerii PMP ca terenurile de sport de la şcolile din Piatra Neamţ să fie deschise după-amiaza).

Ca să nu fie vorbe (cu „scos din context” etc), puteţi urmări mai jos, integral. frumuseţea de dialog purtată între părinte şi consilierul local PNL Piatra Neamţ:

D.V.

4 thoughts on “Loc de joacă KOSOVO! Părinţii: „De 2 ani de zile, nicio reparaţie!”; Reprezentantul Primăriei: „Facem parcări!”

 1. Domnule Vinca,
  Am citit puțin pe sărite ce a scris vajnicul nostru ales local, dl. Romel. Jalnică scuza că azi am reparat, și pomana au stricat unii. Parcă șeful lui de partid, care (nasol!!!) ne este și primarele care este, vroia să spaguiasca montarea de camere de luat vederi (webcam-uri). Ei uite, să monteze în zonele de joacă! Să se uite la televizor paznicii locali, pardon, polițiștii locali.

 2. Treaba e simpla.

  Parcarile produc bani iar spatiile de joaca sunt o cheltuiala pentru primarie.

  In plus sunt convins ca o groaza de peticiti in cur si-au cumparat masini…ca le trebuiau…. intr-un oras de 1 km si nu au unde sa le parcheze….

  Nu trebuie sa uitam ca Piatra Neamt este singurul oras unde a fost desfiintat un par(Darmanesti) pentru a se face o biserica.

  Numai niste nenorociti puteau face asa ceva.Cum aceasta primarie este condusa numai de hoti,nenorociti si analfabeti de 26 de ani nu-i de mirare ca se doreste desfiintarea locurilor de joaca pentru a se face locuri de parcare pentru cocalarii din Piatra.

  Ca nimeni nu supravegheaza nimic in acest oras si totul este vandalizat asta stim….ar trebui sa plateasca parazitii de la politia locala…

  Ca suntem ultimul oras din Romania ne-supravegheat cu camere video stim si asta…pe nimeni nu a interesat…deoarece toti se gindeau numai sa fure.

  Romel ca de obicei reprezinta interesele cocalarilor.

  Asteptam sa faca lucruri utile pentru cetateni cum ar fi cocoase ca cea din Darmanesti in tot orasul ca sa nu mai fie spulberati copii si batrini pe trecerile de pietoni…de tot felul de dementi si cocalari…ca politie nu avem..?

  Ce zici Romel?Nu te lasa cocalarii sa le faci?

 3. Oameni buni,voi chiar il suspectati pe musiu Romel ca ar fi vreo creatura dotata cu inteligenta?? Ma faceti sa rad. Un parvenit lingau care nu are nici o treaba cu cetatenii acestui oras,pe el il vreti voi atent la nevoile voastre? De fapt,ce votam,aia primim,pana la urma….Mai ca ajung sa ii regret pe Rotaru si pe Stefan. Cred ca se rasuceste in mormant Nicu Albu. Chiar,mai stie cineva cine a fost Nicu Albu?

 4. Nicu Albu? Pai a fost coleg de banca cu Romel la școala de alfabetizare….glumesc…dar cu tristete

Lasă un răspuns