Lobby, ameninţări şi ilegalităţi pentru banii de la Drupo (preluare Realitatea Media)

harbuz 3

* Prefectura Neamţ a reclamat la DNA Bacău o afacere cu iz penal desfăşurată în curtea Drupo, sub oblăduirea Consiliului Judeţean *  Personajele principale sunt deputatul Liviu Harbuz, şi Doru Conache, director în cadrul Consiliului Judeţean * se reclamă faptul că Drupo a plătit cu bani de la instituţia nemţeană nişte lucrări ce nu trebuiau făcute

O „mică“ afacere tranşată lunile trecute la Drupo SA, firmă aflată acum în reorganizare, ilustrează una dintre metodele folosite de mai marii judeţului pentru a trage pe turta proprie lucrări, contracte şi în final banii publici.

Reţeta a fost patentată în urmă cu ani buni şi, în funcţie de vremuri, se pun la amestec cel puţin un director de la Consiliul Judeţean Neamţ (Doru Conache acelaşi director tehnic de peste 10 ani), un director de la Drupo (în cazul de faţă Claudiu Maftei, printre puţinii care a rezistat mai mult de un an la conducerea firmei nemţene) şi, neapărat, un preşedinte de consiliu judeţean. Pentru savoare şi fermitate, după gust, se adaugă şi un parlamentar (în cazul de faţă deputatul Liviu Harbuz). Evident, mai trebuie şi o firmă de construcţii prin care se vor strecura banii publici (de astă dată, este Trust CCDP Roznov).

Atenţie, nu totdeauna reţeta reuşeşte din prima. Se întâmplă să dea rateuri chiar şi cei experimentaţi în dirijarea banului public către propriile buzunare. Dar cu puţină stăruinţă şi cu câteva intervenţii punctuale afacerea iese bine. E drept, deocamdată nu gustarea le cam stă în gât. Au existat persoane cărora nu le-a mirosit a bine şi nu s-au lăsat nici unse nici impresionate de rugăminţi aşa că au apărut plângeri, controale de la Prefectură şi un dosar la DNA.

Contractul trucat

În 2013, Consiliul Judeţean Neamţ a aprobat „programul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene“ şi în acest sens s-a demarat şi o licitaţie, care a fost câştigată, în noiembrie 2013 de Drupo SA (societate a Consiliului Judeţean),  în asociere cu SC Darcons SRL, SC Aqua Parc SRL şi SC Occidental Construct SRL.

Totul a decurs fără scântei până la şedinţa Consiliului de Administraţie al Drupo, care a avut loc pe data de 22 mai 2014, în cadrul căreia s-a ajuns la a discuta încheierea unui contract cu Trust CCDP în vederea realizării unor lucrări („turnarea covoare bituminoase subţiri la DJ 159C, DJ 156E şi DJ 157J cu preţul de 396.722,59 lei, TVA inclus“). Lucrările erau deja efectuate, aşa că mai multor membri ai Consiliului de Administraţie de la Drupo li s-a părut nefirească şi pe lângă lege toată treaba. Au solicitat explicaţii directorului Drupo, Claudiu Maftei, de la care au primit un răspuns simplu şi clar: „E ordin de sus!“

………………………………………..

Preluare din cotidianul Realitatea Media. Articolul integral semnat de Alex Nechita, aici
sursa foto: liviuharbuz.ro.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Lobby, ameninţări şi ilegalităţi pentru banii de la Drupo (preluare Realitatea Media)

  1. Pingback: WOW! Mondenul Harbuz cu ochelari cu HULUBE ROŞII! - vestea.net

Lasă un răspuns