Liviu Harbuz, despre ursul care a agonizat 19 ore: „Țara incompetenței și prostiei!”


Cunoscutul medic veterinar Liviu Harbuz – printre altele, realizator de emisiuni cu tematică legatăr de îngrijirea animalelor – consideră că episodul cu ursul accidentat și lăsat să agonizeze atâtea ore este unul care arată că România este „Țara incompetenței și prostiei!”

„România,  2019, țară europeană, semnatară a nenumărate tratate internaționale privind bunăstarea animalelor – un urs agonizează de mai mult de 17 ore pe asfalt.
Deși legislația privind protecția și bunăstarea animalelor prevede clar acordarea primului ajutor sau eutanasierea pentru curmarea suferinței unui animal aflat în agonie, vine legislația de mediu (stufoasă și birocratică) și evaluează un suflet cu statut de trofeu pentru unii, amenințând cu legea penală orice medic veterinar care ar putea interveni în baza jurământului pe care l-a depus atunci când a ales să slujească această profesie.

Mă uit pe știri și în timp ce rulează imagini cu ursul agonizând un PSD-ist și un PNL-ist își aruncă vina de la unul la altul pentru guvernări trecute și viitoare.
Să nu vă asumați, bă, NIMIC!
La locul accidentului zeci de oameni, însoțiți de copii fac poze și filmează suferința animalului (unii râzând, alții plângând).
Să mai vorbim de educație, empatie, milă, respect pentru mediul în care trăim?
Homo Sapiens atotputernic, ființă rațională, capabil de emoții complexe, atât poate face în fața unei suferințe inutile pentru care suntem toți responsabili?
Daca da, vai de poporul ăsta!”.

Liviu Harbuz (care este și lider Pro România Neamț) face și o trimitere la actuala campanie electorală și încheie cu un mesaj care arată starea lui de spirit dar și frustrarea care i-a curpins pe mulți dintre cei care au urmărit subiectul: „Mi-aș fi dorit să văd o confruntare între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis pe șoseaua de la Praid unde ursul încă agonizează. Subiectul să fie dezumanizarea poporului român. Hai, MARȘ!”.

Lasă un răspuns