LIVE cu 44 de minute cu mașina, în coada de la podul tencuit de DRDP (PSD) în plin august

44 de minute – atât a făcut o șoferiță (și probează cu liveul transmis pe facebook) pe cîțiva kilometri de pe varianta de la Roman, până la podul de la intrarea în Horia. Femeia avea și copii în mașină și, după cum spune ea, la întoarcere drumul a durat și mai mult, o oră.

Drumul respectiv a devenit un calvar pentru șoferi după ce DRDP Iași (director, PSD-istul Mugurel Laicu) a decis să realizeze niște reparații (la rosturile de dilatare + turnare covor asfaltic) în august, cea mai aglomerată lună ca indici de aglomerație rutieră în zonă (concedii, români întorși din străinătate etc).

Nu lipsesc vocile care spun că e vorba de o manevră intenționată, pentru ca oamenii (neștiind că e vorba de un drum național administrat de DRDP) să-și îndrepte nemulțumirea spre primarul de Roman, liberalul Leonard Achiriloaei.

Deși reparațiile de la rosturile de dilatare sunt lucrări de complexitate minoră, fără vreo tehnologie specială, DRDP a dat cu flit celor care au cerut ca aceste activități să fie realizate noaptea, când circulația e mai redusă.

Și astfel oamenii, precum femeia care realizează live-ul de mai jos, trebuie să stea la cozi infernale. Cu 3 zile în urmă, o cititoare Vestea a precizat că a stat 2 ore la aceeași coadă.

În live, pe la minutul 37, trecând din giratoriu spre pod, șoferița cere copilului care filma să ia în vizor muncitorii de pe pod. Și urmează scene interesante. Cei din mașină număra 3 mașini și o betonieră „mică, de curte”, apoi 2 muncitori, apoi încă vre 3-4, „unul fumează, altul se uită”, apoi „încă unul care dă o gaură”. Văzând atâta „eficiență”, șoferița trage cu ironie concluzia: „Aici este zicala FAPTE, NU VORBE!”.

Iar apropos de utilajele speciale despre care prefectul de Neamț anunța presa (bazat pe informațiile lui Laicu) că nu pot lucra noaptea, ar fi vorba de 3 mașini (pentru transportat muncitori și materiale), o betonieră mică și o tărăboanță. Epic!

Directorul DRDP Iași, activist PSD de frunte în județul Neamț, ar fi fost sprijinit la un moment dat, dn punct de vedere politic, de Arsene atunci când a intrat în dizgrația social-democraților ieșeni, după cum a relatat presa la momentul respectiv.

Mai jos, live-ul care arată situația de la Horia-Roman, pentru care ar trebui să le crape unora obrazul de rușine:

 

D.V.