Lista secretă! Funcții pe care activiști Pro România le așteaptă de la PSD!


O listă care ar fi trebuit să rămână secret de partid a ajuns în posesia Vestea și conținutul ei vorbeste despre funcții așteptate de lideri Pro România Neamț de la PSD.
Sursa care ne-a furnizat lista (mai bine zis doar un fragment, care pare a fi recuperat după ce a fost aruncat de un activist neglijent) spune că aceasta este de la Pro România și că nu ar fi vorba de simple așteptări ci de prezentarea unor promisiuni venite de la PSD în perspectiva votului (ce a avut loc) pentru funcțiile de vicepreședinți de la CJ.
Lista ar fi veche de mai bine de o săptămână (chiar două, poate) și este evident că este dinainte ca Mădălina Ciubotaru să fi fost luată în calcul, în negocieri, ca ipoteză pentru funcția de vicepreședinte CJ.
La modul cum e scrisă, foarte probabil că aceste cuvinte au fost notate de unul dintre participanții la o ședință/întrunire, în timpul acesteia sau imediat după.
Pentru cei care cunosc organizarea internă a Pro România Neamț, numele de mai sus sunt ale unor membri ai BPJ Neamț, adică din forul ce ar fi trebuit să valideze decizia (sugestia?) ca aleșii județeni ai acestui partid să voteze într-un fel sau altul.

Din listă aflăm care sunt acele posturi promise/așteptate:

Gavril Ovidiu – Director Centru (probabil că e vorba de vreun Centru Special pentru persoane cu nevoi speciale aflat în subordinea CJ Neamț)
Chirilă Adrian – C.A. Apaserv (prenumele corect „Adriean”, fostul director economic de la SC Troleibuzul)
Vornicu Florin – A.G.A. Troleibuzul
Ciubotaru Mădălina – Președinte ATOP
Tihenea Cristian – Director Adjunct Parcul Ceahlău
Nastase Radu – C.A. Spital (numele corect „Nastasă” și probabil că e vorba de Spitalul Județean.
În dreptul aceluiași nume apare, cu semnul întrebării, și funcția de viceprimar.
După cum se observă mai sus, fragmentul din listă ajuns la Vestea se oprește la o persoană încă nedepistată în dreptul căreia este trecută funcția de membru în CA-ul Spitalului Sfântul Nicolae (de la Roman, tot din subordinea CJ).

Este prima dată când referirea la funcții promise de PSD pentru Pro România apare în această formulă, cu nume și prenume. Dar – ca să fim corecți – mare parte din funcțiile de mai sus au fost deja menționate într-un articol publicat de Mesagerul de Neamț (pe 13 ianuarie 2021), fără a fi menționați și cei care urmează a binemerita la aceste posturi.

Radu Nastasă a fost pe lista de la alegerile locale pentru CL Piatra Neamț. Pro România are acum doi aleși locali, Liviu Harbuz (care trebuie să părăsească funcția ca urmare a sentinței Înaltei Curți care validează o decizie ANI) și viceprimarul Alin Lehăduș. Nastasă nu este primul supleant ci al doilea. Ori, potențiala schimbare de viceprimar nu poate fi făcută decât prin excluderea respectivului din partid. O ipoteză legată de o astfel de sancționare a lui Lehăduș de către aripa Pro România apropiată de PSD a tot circulat prin culisele discuțiilor din și despre politica nemțeană.
Ce o fi însemnând acel semn al întrebării? Că e un scenariu totuși greu de pus în practică sau că ar fi, în această ipoteză, o problemă la Nastasă, poate legată de faptul că, după alegeri el ar fi demisionat (pierzând astfel automat și locul de supleant în CL) și s-ar fi reînscris zilele trecute în partid (noua adeziune nu reactivează însă statutul de supleant, conform practicii administrative și judiciare  din România)?

Vestea a verificat – din punct de vedere jurnalistic – veridicitatea listei de mai sus. De asta a și durat ceva timp din momentul în care documentul a ajuns în posesia Vestea și până la publicare.
Oricare din persoanele menționate în articol sau care consideră că au ceva de spus pe acest subiect, beneficiază de dreptul la replică, ce poate fi remis pe adresa de email a redacției.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns