Lista „secretă” a candidaților Pro România Neamț!

Pro România este singura organizație de partid din Neamț care după ce a depus listele de candidați la BEJ (pentru alegerile parlamentare) nu a făcut publice numele tuturor candidaților.
Toate celelalte echipe politice din județ au făcut publice numele tuturor aspiraților la deputăție sau senat, prin comunicate de presă sau prin postări pe internet, însă Pro România Neamț s-a limitat la a publica doar numele celor de pe locul 1 la Senat, respectiv pentru Camera Deputaților.
Nu știm ce anume a generat această secretomanie sau dacă e vorba despre vreo strategie mai complicată de marketing electoral dar, la cererea cititorilor care au remarcat această ciudățenie, Vestea face astăzi publice, în premieră, numele tuturor candidaților Pro România Neamț, de pe un document oficial furnizat de… o sursă:

La Senat:


La Camera Deputaților:

După cum se observă, nici șeful Pro România Neamț (care declarase anterior că nu va candida) și nici cel al ALDE Neamț (spre deosebire de alți „locotenenți” ai lui Călin Popescu Tăriceanu) nu se află pe aceste liste. Sunt însă toți cei 3 proaspeți consilieri județeni (Chiței și Vornicu, la Senat; Ciubotaru la Camera Deputaților) dar și cel de al doilea ales Pro care merge în CL Piatra Neamț (Alin Lehăduș).

La capitolul „surprize” ar fi numele lui Adriean Chirilă (fost viceprimar de Piatra Neamț în epoca Rotaru, fost contabil șef la Troleibuzul SA). La capitolul „surprize plăcute dar pe locuri neeligibile” ar mai putea fi menționați (în afară de unii din proaspeții consilieri amintiți deja) trioul care care îi urmează lui Lehăduș pe lista de la CD: Nica-Trofin-Ticușan.
Cei 4 (adică „trioul” plus Lehăduș) s-au remarcat la alegerile locale drept potențiali tineri politicieni de viitor dar, probabil, acum li se aplică lecția practică „stați voi în coada listei că în frunte este candidatul pilos care este amicul domnului președinte Ponta”. Că doar dincolo de refrenele frumoase cu „înnoirea clasei politice”, realitatea politică trebuie să rămână aceeași mocirlă în care se simt în largul lor elemente parazitare de tipul lui Bogdan Tohăneanu, un obscur avocat cunoscut pentru evoluția (?) pe diverse funcții în care a ajuns pe baza unei singure calități: pupilul lui Ponta.

Despre actele de eroism (a se citi „bădărănie”) ale acestui Tohăneanu, în curând în Vestea.

Daniel VINCA
sursa foto: facebook/pagina Pro România Neamț

 

One thought on “Lista „secretă” a candidaților Pro România Neamț!

  1. D”alde competentul in constructie de parcuri si inaugarii de WC-uri Tihenea ROMULUS….a prins lista sa manance si gura lui ceva?!

Lasă un răspuns