Lista localităţilor care au primit microbuze şcolare

microbuz scolar vestea

16 școli din județul Neamț au primit miercuri microbuze școlare, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria, la care au participat premierul Victor Ponta și Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În prima etapă a proiectului național de dotare a unităților administrativ-teritoriale cu mijloace de transport pentru elevi, au primit câte un microbuz primăriile din Bicaz-Chei, Boghicea, Borca, Brusturi, Cândești, Cordun, Dulcești, Grumăzești, Hangu, Podoleni, Războieni, Timișești, Trifești, Tupilați și Urecheni. În etapa următoare, a cărei implementare este estimată să aibă loc în ultima parte a acestui an, vor primi alte 22 de microbuze primăriile din Bicazu Ardelean, Borlești, Ceahlău, Crăcăoani, Girov, Grințieș, Icusești, Ion Creangă. Oniceni, Pângărați, Petricani, Piatra Șoimului, Pipirig, Poiana Teiului, Stănița, Ștefan cel Mare, Tarcău, Valea Ursului, Văleni și Vânători-Neamț.

„În numele PSD Neamț și al colegilor mei aș dori să le mulțumesc premierului Victor Ponta și ministrului Liviu Dragnea pentru realizarea și implementarea acestui proiect in judetul Neamt. Elevii noștri merită tot ce este mai bun. Cred că este necesar să le asigurăm copiilor cele mai bune condiții pentru accesul la educație, întrucât  ei sunt viitorul acestei țări. De aceea, trebuie să-i încurajăm să meargă la școală, să învețe și să-și dorească întotdeauna să fie cât mai buni la ceea ce fac. Cele 16 microbuze pe care le-au primit astazi primăriile din județul nostru sunt un sprijin extraordinar pentru copiii care au de parcurs distanțe mari până la școlile de care aparțin și mă bucur foarte mult că de-acum înainte vor putea ajunge mult mai ușor la unitățile de învățământ. Aș mai dori să transmit aprecierea mea partenerilor noștri de la MDRAP, minister care a arătat până acum că înțelege nevoile județului Neamț și sprijină proiectele care asigură dezvoltarea comunității noastre”, a declarat deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

vestea.net

…………………………………………………………………….

background:

Microbuzele aduse miercuri în curtea Guvernului sunt marca Opel, sunt de culoare galbenă, iar pe fiecare este inscripţionat textul: ”Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice” . Cele 100 de microbuze repartizate miercuri fac parte din prima tranşă de 600 de microbuze achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural. Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri. Microbuzele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

 


Lasă un răspuns