Listă comună! USR renunţă la candidat la Primăria Piatra Neamţ în favoarea PLUS, dar speră la funcţie la CJ!


USR şi Plus au semnat la Neamţ un acord privind candidaturi pe liste comune la alegerile locale, anunţă un comunicat de presă remis de USR, iar informaţia cea mai importantă este că sperând la funcţii de conducere în Consiliul Judeţean Neamţ, cei de la USR renunţă la propriul candidat pentru Primărie (pe care îl anunţaseră în urmă cu câteva săptămâni) cedând locul respectiv celor de la PLUS.

„USR și PLUS Neamț au semnat un acord privind o candidatură comună la alegerile locale.            Conducerile organizațiilor județene USR și PLUS Neamț au ajuns la un acord privind candidatura pe liste comune la alegerile locale pentru Consiliul Județean Neamț și Municipiul Piatra Neamț. Neamț este al treilea județ la nivel național, după Bihor și Sibiu, și primul din Moldova în care cele două formațiuni politice semnează un acord pentru a candida împreună la alegerile locale. Astfel, în urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni, s-a decis ca pentru Primăria Piatra Neamț să candideze reprezentantul PLUS, Cosmin Asandei, în timp ce propunerea USR, Marius Irimia, va fi candidatul pentru funcția de viceprimar”, anunţă comunicatul. 

Acelaşi comunicat nu spune însă ce se va întâmpla dacă Asandei nu ajunge primar şi, în cazul unei alianţe locale de guvernare din care va face parte şi această alianţă, ce se va întâmpla dacă Asandei va dori să fie el (absolut logic, dacă liderul listei comune) viitor viceprimar.
Oricum, în lumina informaţiilor din acest comunicat, competiţia internă demarată anterior (în urma căreia a fost desemnat Irimia drept candidat USR) pare un fel de farsă sinistră… Culmea e că dacă la Roman nu poate pune nimeni la îndoială notorietatea lui Radu Samson, cam la fel era şi la Piatra Neamţ cu Marius Irimia, cei doi fiind aproape singurii USR-işti cu o imagine în media mult peste cea a partidului, cantonat altfel fie în clişee #rezist, fie în perle cu „maica Domnului, mamă surogat”…

Comunicatul USR anunţă, indirect, miza cedării pentru PLUS de la Piatra Neamţ: „În privința alegerilor pentru Consiliul Județean, USR va da candidații atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte, alegerile interne pentru desemnarea candidaților urmând să aibă loc în cadrul Conferinței Județene a USR Neamț de mâine, 15 februarie.   De asemenea, tot prin negociere a fost stabilit și algoritmul după care vor fi ocupate pozițiile pe liste, numele candidaților urmând să fie făcute publice ulterior”. 

Anunţul acordului pentru listă comună de candidaţi la locale aşează Neamţul pe un loc fruntaş pe această temă care era previzibilă (USR stă încă modest la organizaţii locale funcţionabile în Neamţ iar PLUS stă şi mai rău).

„Întrăm în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor locale și, iată, suntem al treilea județ din țară unde USR și PLUS decid să candideze împreună pe aceeași listă. Este un semnal clar de unitate pe care îl dăm, mai ales că în scurt timp vom fi un singur partid. În perioada următoare, acolo unde există candidați de la ambele formațiuni, vor avea loc negocieri locale și vom decide sub ce formulă vom candida. Referindu-mă strict la USR, filialele locale existente continuă să-și desemneze candidații pentru alegerile locale, în timp ce echipa de extindere lucrează pentru a putea avea candidați în cât mai multe localități din județ”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

„Prin semnarea acordului privind desemnarea candidaţilor comuni pentru Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, am făcut încă un pas important spre fuziunea celor două partide, USR şi PLUS, fuziune aşteptată şi dorită de cetăţeni. Este primul acord din zona Moldovei şi sperăm să dăm un semnal pentru toate filialele din ţară. Aş vrea să transmit că noi, Alianţa USR PLUS, am înţeles şi respectat dorinţa alegătorilor de a oferi o alternativă puternică la actuala clasa politică şi că doar împreună vom putea să oferim proiecte şi soluţii pentru dezvoltarea localităţilor din judeţul Neamţ”, a declarat Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț.

 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Listă comună! USR renunţă la candidat la Primăria Piatra Neamţ în favoarea PLUS, dar speră la funcţie la CJ!

Lasă un răspuns