Liderul PNL Piatra Neamţ: Iohannis pariază pe educaţie

surugiu 

Deputatul Radu Surugiu, preşedintele interimar al PNL Piatra Neamţ a subliniat unul din motivele pentru care Klaus Iohannis ar trebui votat de alegători pentru Cotroceni: importanţa pe care candidatul ACL o acordă sistemului de educaţie şi tinerilor.
Publicăm, mai jos, integral, comunicatul remis de deputatul PNL care asigură conducerea interimară a organizaţiei municipale Piatra Neamţ.

vestea.net

……………………………………………………

Comunicat de presă: Klaus Iohannis – candidatul tinerilor la alegerile prezidențiale

De nenumărate ori, Klaus Iohannis a fost cel care a explicat importanța tinerilor și a educației în dezvoltarea unei națiuni și impactul pozitiv pe care o societate educată îl poate avea în următoarele decenii. Performanța sistemului educațional va produce generații de tineri specializați în diferite domenii de activitate, pregătiți pentru cerințele pieței muncii și remunerați conform muncii prestate de către aceștia.

Candidatul Alianței Creștin – Liberale la Președinția României, Klaus Iohannis, este singurul care a abordat această temă într-o manieră serioasă și realistă, vorbind întâi despre crearea unei generații de formatori, despre evaluarea actualului sistem și mai apoi despre capacitatea sistemului de a produce generații performante și despre dorința sa ca tinerii din țara noastră să aibă salarii decente.

Contrar acestei viziuni constructive asupra educației, actualii guvernanți tratează educația într-un mod cu totul iresponsabil. România se confruntă cu o rată a abandonului școlar ridicată, cu programe educaționale neadaptate la exigențele angajatorilor, cu un șomaj ridicat în rândul tinerilor, mai ales în mediul rural, cu tineri elevi care nu sunt consiliați și valorificați pentru talentelor lor.

În schimb, prioritățile Guvernului sunt altele: alocări iresponsabile de fonduri, manuale școlare digitale, în condițiile în care mulți dintre copiii României încă învață la lumina lumânării, posibilitatea înscrierii la universitate a elevilor care au fost respinși la bacalaureat, autobuze către localități cu primari PSD sau primari care sunt ademeniți astfel să treacă la PSD. Și cu toate acestea, zilele trecute am fost informați că „nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”, încă o demonstrație de superficialitate din partea unui ministru social – democrat.

Într-un context în care PSD sfidează, Klaus Iohannis vorbește despre elaborarea unui plan de educație pentru un secol, având o viziune pe termen lung și pledând pentru o educație de calitate. Atunci când guvernarea PSD vorbește despre educația viitorului și despre manuale digitale, pe care doar o parte dintre elevii României le-ar utiliza, Klaus Iohannis vorbește despre accesul egal al elevilor la educație, indiferent că se află în mediul rural sau urban, despre valori, despre cooperare între experți și mediul politic în vederea identificării unor soluții viabile. Acestea reprezintă motivele pentru care Klaus Iohannis este intr-adevăr candidatul tinerilor și candidatul care face din educație o temă esențială de campanie.

 

23 septembrie 2014                                                                                       Radu Surugiu,

                                                                                                                         Deputat PNL

 

Lasă un răspuns