Lider PNL îi ceartă pe toţi parlamentarii de Neamţ! „Aţi atras vreo investiţie privată în zonă, că satele se golesc?!”

dragan

Alexandru Drăgan, primar de Taşca şi prim-vicepreşedinte PNL Neamţ punctează, în plină precampanie electorală, contradicţia dintre discursul parlamentarilor care tot promit cum vor atrage investiţii private, deci vor fi generate locuri de muncă şi crunta realitatea a faptului că satele se tot golesc de forţa de muncă activă, tinerii şi adulţii migrând nici măcar spre oraşele din judeţ ci spre alte zări.

„Dupa o postare de zilele trecute, am fost apostrofat de un tanar parlamentar pe motiv ca l-am culpabilizat pentru neimplicare in stoparea dezastrului de la platforma Savinesti si mai ales in atragerea de investitii in productie, care sa genereze locuri de munca viabile. I-am raspuns ce spun si acum si ce-am spus si in acea postare: TOTI parlamentarii de Neamt, atat cei actuali, cat mai ales cei care au (mai) fost in Parlament, sunt vinovati de neimplicare, cum vinovati sunt toti cei care au condus judetul, la toate nivelurile. Pentru ce s-a intamplat la Savinesti nu-i putem invinovati pe cei care sunt acum in functii, dar celor care au fost, avem toate motivele sa le reprosam. Celor actuali, indiferent de culoarea politica, avem dreptul sa le cerem sa nominalizeze macar o singura investitie majora, intr-o fabrica, pe care au atras-o in Neamt. Macar una… Cata vreme judetul se prabuseste economic, cata vreme satele se golesc, din cauza ca oamenii isi cauta de lucru prin alte tari, nimeni n-ar trebui sa nu se considere partas la dezastrul acesta. Deocamdata, singurele laude – iar problema asta au mai avut-o si altii – vad ca sunt doar despre cati bani a dat Guvernul, la Neamt, iar aceia s-au dus mai mult pe unde s-a dorit politic. Investitii private nu se straduie nimeni sa atraga. 
In contextul asta, orice preocupare, oricat de timida, ar avea cineva, indiferent de partidul din care face parte, ar trebui sustinuta si impinsa inainte”, spune Drăgan.

Liderul PNL punctează şi încrâncenarea cu care politicienii din diverse zone politice refuză să sprijine proiectele adversarilor chiar şi atunci când acestea ar putea contribui la redresarea zonei: <<Daca PNL, are, in programul lui, „Neamt 2020”, niste obiective concrete, viabile si serioase, privind locurile de munca, frumos ar fi fost ca restul partidelor sa le completeze. La fel, daca exista un plan privind un parc industrial intre Savinesti si Piatra Neamt, el ar trebui sustinut si de PNL, chiar daca este initiat de Consiliul Judetean condus de un membru PSD. La urma-urmei, oamenii din judetul asta, care platesc impozite din care-si iau demnitarii salariile, nu se numesc nici liberali, nici pesedisti, nici uneperisti, ci sunt nemteni! Si asta ar trebui sa fim cu totii, inainte de apartenenta politica!
Insa asta nu ne absolva de responsabilitate, privind starea jalnica a economiei judetului. Fiecare ar trebui sa-si vada vina proprie si sa si-o asume>>.

D.VINCA

3 thoughts on “Lider PNL îi ceartă pe toţi parlamentarii de Neamţ! „Aţi atras vreo investiţie privată în zonă, că satele se golesc?!”

  1. Da domnule Dragan, dar de infrastructura mult promisa de toate partidele de la revolutie, nu se mai zice nimic(d.n.15 piatra neamt, bacau), si ar fi create si locuri de munca!!!Nu mai zic de autostrada Iasi, Tg Mures!!!

  2. Da tu ce-ai facut mai Dragane? Daca nu era Fabrica de ciment de unde mai ,,sugi”ceva bani , nu faceai nimic nici tu. Ba nu ai facut si tu ceva: ai trecut in acte cateva ulite asfaltate, dar in realitate sunt fara pic de asfalt pe ele, ai schimbat numerele la case(cu numele proprietarului trecut pe ele, unde ai mai vazut asa ceva?) si ai pus nume la toate ulitele din comuna sa poti suge ceva banuti si tu. Apropo ai vazut cum arata acuma aceste realizari? Cand ne mai iei ceva bani , sa le refaci, ca astea s-au ,,corojit „si s-au desprins? Si inca o mare realizare mai Dragane: cat o costat ceasul de pe caminul cultural Tasca? Dupa ce fus orar mere’ ?hai ia sa ne spui si noua.

Lasă un răspuns