Lider ALDE după desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat pentru Cotroceni: „Nu mai avem încredere în PSD! Vrem restructurarea profundă a Guvernului!”

Desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale stârnește furia liderilor ALDE care mizau pe ipoteza unui candidat comun, cu varianta de lucru Călin Popescu Tăriceanu. Ion Asaftei – liderul ALDE Neamț și membru în conducerea centrală a partidului liberal-democraților – are o reacție extrem de promptă și vehementă, în care, „cu acces de amabilitate”, punctează „dezamăgirea sau nedumerirea”.

„Lansarea candidaturii domnului Călin Popescu Tăriceanu la președinția României a intrat în linie dreaptă. Ezitările, temerile și declarațiile protocolare nu-și mai au rostul în fața partenerilor de guvernare de la PSD. Cred că a vorbi numai despre dezamăgire sau nedumerire, după desemnarea doamnei Dăncilă drept cadidat al partidului în cursa pentru Cotroceni, reprezintă un exces de amabilitate. Trebuie să recunoaștem adevărul, nu mai avem încredere în PSD odată ce această nominalizare a trecut peste înțelegerile anterioare din Coaliție”, a declarat Ion Asaftei pentru Vestea.net.

Liderul ALDE Neamț nu pune în discuție continuarea Guvernării alături de PSD dar anunță că, din acest moment, alianța respectivă va continua altfel decât până acum, cu garanții și restructurări: „Fără îndoială, dacă vorbim despre continuarea guvernării, așteptăm garanții, vrem o restructurare profundă a Guvernului care să respecte și programul de guvernare, și solicitările legitime ale ALDE”.

Pledând pentru candidatura lui Tăriceanu, Asaftei îi ia peste picior pe social-democrați, susținând că șeful său nu își propune să facă simplă figurație sau că doar ar spera la turul 2: „În așteptare, de partea noastră rămâne partea bună a lucrurilor. Credibilitatea și intenția de vot de care se bucură președintele nostru, dincolo de hotarele de partid, sunt certitudini. Noi ne propunem să câștigăm alegerile prezidențiale, nu ne mulțumim cu calificarea în turul doi”.

D.V.

Lasă un răspuns