Licitaţie cu cântec pentru Piaţa centrală! „Unde e caietul de sarcini dacă adjudecarea începe marţi?”

Un potenţial investitor interesat de administrarea Pieţei Centrale are mari suspiciuni cu privire la buna organizare a licitaţiei pentru Piaţa Centrală din Piatra Neamţ.

„Anunţul este pe SEAP, am aflat întâmplător de el, deşi în perioada asta domul primar tot a ieşit public şi putea să spună – pentru o mai bună concurenţă care ar fi în favoarea alegerii unui administrator cât mai eficient – <<fraţilor, am demarat licitaţia, poftiţi>>. Sau poate o fi spus şi nu am remarcat eu sau o fi spus doar unora.

Prima problemă este însă alta: caietul de sarcini. Acest caiet de sarcini nu este pe SEAP, la vedere. Am întrebat la Primărie, prin intermediul unei cunoştinţe şi am primit un răspuns stupefiant: caietul ar fi fost trimis la SEAP dar încă nu a fost aprobată publicarea lui!”, spune respectivul om de afaceri.

Publicăm mai jos câteva printscreenuri de pe SEAP:

 

După cum se observă, este menţionată data de 1 august ca reper pentru „începerea procedurilor de adjudecare”.

Deci nu „începerea procedurilor de licitaţie” ci a celor de „adjudecare”. Iar DEX-ul spune: <<ADJUDECÁRE, adjudecări, s. f. Acțiunea de a adjudeca. Bun atribuit prin adjudecare.>>.

Conform uzanţelor, adjudecarea este ultimul pas din procesul tehnic de licitaţie (oferte, strigări etc), urmat fiind apoi de parafarea în scris a afacerii (unul dă banii, celălalt predă bunul, la o vânzare).

Tot cu privire la detaliile din documentele de mai sus, omul de afaceri interest mai are o altă serioasă nedumerire: “Se face referire la un procent minim de încasări, apoi se vine cu o sumă lunară estimată, 291.000 de lei. Bani serioşi, nu glumă dar care, în lipsa unui caiet de sarcini, chiar nu ai cum înţelege de unde au fost scoşi. Vonbind de o sumă de încasat din chirii, ar fi trebuit să avem nişte suprafeţe, un preţ al zonei şi, probabil, în urma înmulţirii şi adunării sumelor pe diverse componente, se ajunge un astfel de încasare estimată. Dar noi nu avem aceste repere, ni se dă suma, aşa, în orb. Cineva a zis că poate o fi amortizarea lucrării, dar nu are această denumire.
Apoi, această sumă de bază de aproape 3 miliarde de lei vechi este înmulţită cu 12 luni, cu 6 ani şi se ajunge la 20 de milioane de lei noi, adică 200 de miliarde de lei vechi. Frumos ce să zic, dar care e formula de calcul al sumei lunare, de la care se pleacă?”.

Cu siguranţă, în viitoare ieşiri publice, primarul Dragoş Chitic va lămuri toate aceste neclarităţi care îi fac pe oameni să bănuiască că ar putea fi vorba de o licitaţie cu cântec. Sau cu dedicaţie.
În plus faţă de ce reclamă omul de afaceri respectiv, mai apare un dubiu: poate avea loc licitaţia din moment ce încă nu a sosit procesul verbal de Predare-Primire de la Ministerul Dezvoltării?
Documentul respective a fost semnat de CNI şi de Prim[ria Piatra Neamţ dar trebuia contrasemnat şi de Ministru iar minunea respectivă nu a avut loc, sau cel puţin aşa a susţinut mereu acelaşi primar Chitic…

Deci cum încep procedurile de adjudecare cei de la Primăria Piatra Neamţ dacă la acest moment (cu 3 zile înainte de data anunţată, timp în care intervine şi week-end-ul) nu există nici caiet de sarcini pe SEAP şi nici protocolul de predare-primire contrasemnat de Ministerul Dezvoltării?

Vom reveni.

D.VINCA

Comentarii Facebook

7 thoughts on “Licitaţie cu cântec pentru Piaţa centrală! „Unde e caietul de sarcini dacă adjudecarea începe marţi?”

 1. Caietul este la Romel la „terasă” !
  Chiar vreți să știe lumea tot?

 2. Nici nu știți ce e la gura mea! **********************(m-am autocenzura!)! domnu primar, chiar dacă v-ați schimbat look-ul, ați rămas același om aservit intereselor meschine ale partidului și găștii de interese proprii pe care cu cinste le reprezentați în loc să ne reprezentați pe noi cetățenii urbei care v-am votat. Oare de ce PSD-ul doarme? Unde sunt cei doi independenți, Caramele și al său coleg de la senat? De ce nu protestează acum? De ce nimeni nu ne apară în fața huliganilor ăștia?

 3. Arsene doarme, ii place linistea.El,nu stie ca linistea, vine odata cu controlul judiciar!?Sa-l intrebe pe hotul batran !

 4. Acesti hulpavi in frunte cu Chitic si Romel ar trebui ridicati urgent de procurorii D.N.A pt toate incercarile de trucare si falsificare a caietului de sarcini in vederea acordarii pietei centrale unor mafioti din gasca lor!!Pietrenii sa mai astepte vreo 10 ani pana reusesc acesti mafioti sa dea piata cui vor muschii lor!! Rusine Chitic!

 5. Incep furaciunile mari la Primarie.

  Era timpul.Altceva nu stiu sa faca.S-au specializat pe vremea lui Pinalti.

  Aici pe forumuri,comentam degeaba….nu are cine sa opreasca aceste hotii.

  Nici alea din trecut nu au fost anchetate.

  DNA este o caricatura praf de coruptie.La fel si Parchetul Neamt.

  IPJ-ul stim cu totii ca lucreaza numai pentru interlopi,nu avem pretentii.DIICOT-ul la fel.

  Daca nu iese lumea in strada vom fi condusi de hoti si de parazitii de pe terasa Casablanca.

  Din fericire pentru Chitic, populatia din acest oras este manelizata,80% analfabeti si cocalari cu comportament de tigani.

  Nu are cine sa iasa in strada.

 6. „Potentialul ofertant” ar trebui sa faca diferenta intre un anunt de intentie si o procedura. de aceea este intentie…..pentru ca urmeaza sa se intample ….

Lasă un răspuns