Liceenii, față în față cu delincvența juvenilă

Două sute de elevi de clasele a IX-a și a XII-a, toți de la Liceul Economic din Piatra Neamț, au participat la o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, informează Poliția Neamț.
Activitatea se înscrie în evenimentul național „Săptămâna Prevenirii Criminalității” și i-a adus pe liceeni față în față cu un fenomen deloc de neglijat. Pe lângă filmulețele pe care le-au vizionat și informațiile care le-au fost oferite, elevii au avut ocazia să afle cazuri concrete în care minorii au fost implicați în fapte antisociale. La această activitate a fost invitat şi un specialist din cadrul C.E.P.C.A. Neamţ, care a explicat elevilor prezenţi care sunt riscurile asociate deţinerii și consumului de substanţe interzise.
De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a testa o pereche de ochelari special confecţionaţi pentru a experimenta starea pe care o induc alcoolul şi drogurile ceea ce a dus la conştientizarea faptului că acestea scad capacitatea de concentrare, creează dezechilibru, ameţeală, ceea ce poate duce la denaturarea stării de luciditate, accidente sau chiar comitere de infracţiuni.

Alex SÎRBU