Liceenii, față în față cu delincvența juvenilă

Două sute de elevi de clasele a IX-a și a XII-a, toți de la Liceul Economic din Piatra Neamț, au participat la o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, informează Poliția Neamț.
Activitatea se înscrie în evenimentul național „Săptămâna Prevenirii Criminalității” și i-a adus pe liceeni față în față cu un fenomen deloc de neglijat. Pe lângă filmulețele pe care le-au vizionat și informațiile care le-au fost oferite, elevii au avut ocazia să afle cazuri concrete în care minorii au fost implicați în fapte antisociale. La această activitate a fost invitat şi un specialist din cadrul C.E.P.C.A. Neamţ, care a explicat elevilor prezenţi care sunt riscurile asociate deţinerii și consumului de substanţe interzise.
De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a testa o pereche de ochelari special confecţionaţi pentru a experimenta starea pe care o induc alcoolul şi drogurile ceea ce a dus la conştientizarea faptului că acestea scad capacitatea de concentrare, creează dezechilibru, ameţeală, ceea ce poate duce la denaturarea stării de luciditate, accidente sau chiar comitere de infracţiuni.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns