Liceeni din Neamț, premianți la Iași

elevi-clasa-scriu3
Opt elevi de liceu din Neamț au fost premiați în cadrul celei de-a patra etape a concursului de chimie și protecția mediului „Academician Cristofor Simionescu”, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț.
Concursul s-a desfășurat sâmbătă la Iași și a avut drept scop descoperirea şi promovarea tinerilor elevi pasionaţi de chimie aplicată în inginerie chimică şi în protecţia mediului. În competiție s-au înscris 219 elevi la clasa a IX-a, 203 de elevi la clasa a X-a, 140 de elevi la clasa a XI-a şi 49 elevi la clasa a XII-a.
La clasa a IX-a, premiul I i-a revenit lui Andi Ioan Enache, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, în timp ce treapta a doua a podiumului a fost împărțită de Ștefan Dăscălescu, de la Colegiul Național de Informatică și Ioan Căderea, de la Hogaș. La clasa a X-a, premiul I i-a revenit Teodorei Parmac, de la Hogaș, iar premiul al III-lea a fost obținut de Alexandru Popescu, elev la Info. Maria Dămoc, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, a obţinut menţiune, la fel ca şi Mihai Ţăpuc de la Info, acesta din urmă la clasa a XI-a. Înaintea lui s-a clasat Patricia Preisler, elevă la Hogaș, tot în clasa a XI-a.
Participarea la concursul „Academician Cristofor Simionescu” favorizează contactele profesionale între diferite grupuri de profesori, elevi studenţi şi crează cadrul reunirea elevilor cu înclinaţii şi aptitudini pentru studiul chimiei, permite informarea acestora cu privire la oferta educaţională a Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului – informaţii utile în perspectiva orientării profesionale a liceenilor”, a precizat prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al ISJ Neamț.

 Alex SÎRBU

2 thoughts on “Liceeni din Neamț, premianți la Iași

  1. De remarcat si rezultatul concursului pe echipe. Echipa Colegiului de Informatica din Piatra Neamt coordonata de doamna profesor Hogea Ana-Maria a ocupat locul III si la concursul pe echipe.
    Echipa a fost compusa din Cozma D.L. Carmen Ştefania, Cumpătă M. Anastasia Denisa, Dăscălescu C. Ştefan Cosmin, Juncu G. Ana Margareta, Lazăr D. Ştefan, Mardar V. Viorel Marian,
    Popescu L. Alexandru Nicolae, Spanache V. Ioana Alexandra

  2. Rezultate bune s-au obtinut si la concursul pe echipe. Echipa formata din 8 elevi de la Liceul de Informatica, in componenta Cozma D.L. Carmen Ştefania, Cumpătă M. Anastasia Denisa, Dăscălescu C. Ştefan Cosmin, Juncu G. Ana Margareta, Lazăr D. Ştefan, Mardar V. Viorel Marian, Popescu L. Alexandru Nicolae, Spanache V. Ioana Alexandra, a obtinut premiul III. Echipa a fost coordonata de doamna profesor Hogea Ana-Maria.
    De asemenea, tot premiul III a fost obtunut de echipa de 7 elevi de la Liceul Calistrat Hogas, coordonata de doamna profesor Andrei Brindusa. Aceasta echipa a avut urmatoarea componenta, respectiv Baciu I. Ionela-Otilia, Căderea A. Ioan, Enache A. Andi Ioan, Gavriluţă C.O. Elena Iustina, Iacoboaia G. Andreea, Pintilie R.M. Alexandra, Preisler J.O. Patricia.
    Sa recunoastem si meritele doamnelor profesoare care au indrumat elevii!

Lasă un răspuns