Liberalul Stoica: „Nu avem nici un blat cu PSD dar legea trebuie să fie una pentru toţi!” / Recurs la fabulă cu Nastratin Hogea

Consilierul judeţean liberal Mihai Stoica explică pe înţelesul tuturor de ce echipa liberală de la Consiliul Judeţean Neamţ a dat un anume vot – împotriva constatării incompatibilităţii unui funcţionar – spunând că aşteaptă de la conducerea instituţiei proiectul de hotărâre pe un subiect similar care să trimită acasă un ales judeţean PSD.

Cât priveşte aserţiunile care leagă votul respectiv de o posibilă înţelegere cu social-democraţii, Stoica spune ferm:NU ESTE VORBA DE NICIUN BLAT! Dar prin votul nostru nu putem gira eternele învârteli ale celor de la PSD și aplicarea, pe sărite, a legilor și deciziilor oficiale. Așa cum am mai spus, chiar dacă la prima vedere poate părea greșit, nu ne vom ralia cu cei de la PSD, dacă fundamentele nu sunt cele corecte.
De ce nu a existat o determinare similară și în cazul lui Baciu Vasile? De ce legea nu e la fel și în cazul lui? Uite de asta nu am votat, pentru că trebuie să tragem un semnal de alarmă că LEGEA E LA FEL PENTRU TOATĂ LUMEA. Așa că reiterez, din nou, NU ESTE VORBA DESPRE NIICUN BLAT! Așa că poate, uneori, ar trebui să stăm strâmb, dar să judecăm drept!
Voi iniția un proiect de hotărâre prin care consilierul județean Baciu să își piardă calitatea de consilier, iar doamna Păvăluță calitatea de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.
Hai să vedem cine vine și votează! Apropo banii dați ilegal pentru Diaconu cine îi plătește?!? Amedeo poate lași tu banii tăi pentru Diaconu!”.

Mihai Stoica face trimitere şi la o fabulă a lui Anton Pann în care Nastratin Hogea ajunge să facă un acaret în gospodărie nu după gustul lui ci ca să facă pe placul comentatorilor.

Mai jos, integral, postarea consilierului judeţean liberal: 

<<Câteva lămuriri despre așa numitul ”Blat” de la Consiliul Județean Neamț.
Am impresia că trăiesc într-o fabulă de a lui Anton Pann – Năzdrăvăniile lui Nastratin Hogea – OMUL NU POATE SĂ FACĂ UN LUCRU LA TOȚI SĂ PLACĂ

”Hogea s-apucă odată ca să-și facă un cuptor,
Pe nevasta sa-mprejuru-i având-o de ajutor;
După ce-l isprăvi însă, după cum lui i-a plăcut,
Veni un vecin și-i zise că nu e bine făcut,
Pentru că l-a-ntors cu gura către vântul de apus,
Ci era să fie bine spre miazăzi să-l fi pus;
Altul viind zise iară: – Hogea, ce bine făceai
Cătră răsărit cu gura cuptorul de-l întorceai;
Altul iar îi zise: – Hogea, eu în locu-ți de eram,
Cuptorul spre miazănoapte cu gura lui îl puneam.
Văzând Hogea că la nimeni lucrul lui nu i-a plăcut,
Îl strică ș-apucând iarăși, pe rotile l-a făcut;
Dup-aceea din prieteni în vreun fel de îi zicea,
El se apuca îndată ș-într-acolo-l întorcea.
Și așa Nastratin Hogea cu cuptorul învârtit,
Al fiecăruia gustul și plăcerea i-a-mplinit
Zicând: – Câtă osteneală pentr-un cuptor avui eu,
Ca să-l fac pe gustul lumii, iar nu după placul meu”

Cam așa și cu ultimele relatări din presă despre așa zisul blat al PNL în cazul votului (sau nevotului) cu privire la Cristina Păvăluță, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

NU ESTE VORBA DE NICIUN BLAT! Dar prin votul nostru nu putem gira eternele învârteli ale celor de la PSD și aplicarea, pe sărite, a legilor și deciziilor oficiale. Așa cum am mai spus, chiar dacă la prima vedere poate părea greșit, nu ne vom ralia cu cei de la PSD, dacă fundamentele nu sunt cele corecte.

De ce nu a existat o determinare similară și în cazul lui Baciu Vasile? De ce legea nu e la fel și în cazul lui? Uite de asta nu am votat, pentru că trebuie să tragem un semnal de alarmă că LEGEA E LA FEL PENTRU TOATĂ LUMEA. Așa că reiterez, din nou, NU ESTE VORBA DESPRE NIICUN BLAT! Așa că poate, uneori, ar trebui să stăm strâmb, dar să judecăm drept!

Voi iniția un proiect de hotărâre prin care consilierul județean Baciu să își piardă calitatea de consilier, iar doamna Păvăluță calitatea de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț

Hai să vedem cine vine și votează! Apropo banii dați ilegal pentru Diaconu cine îi plătește?!? Amedeo poate lași tu banii tăi pentru Diaconu!>>

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns