Liberalul Cozmanciuc despre votul DA pro-Referendum: „în baza valorilor morale în care cred și a credinței pe care o am!”

Regret că inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției a provocat noi tensiuni și s-au rostit cuvinte grele, deși vorbim despre familie. Când a fost la Camera Deputaților am votat DA, votul meu fiind dat în baza valorilor morale în care cred și a credinței pe care o am: Căsătoria este uniunea dintre un Bărbat și o Femeie. Astfel, susțin și poziția oficială a Bisericii Ortodoxe, cu ai cărei reprezentanți am avut discuții de suflet, dar și corecte privind viitorul țării. Un dialog similar am avut cu alți prieteni și oameni de caracter, de alte confesiuni.

Am votat DA pentru că a fost o chestiune de conștiință și dacă se va organiza referendumul fiecare cetățean va avea dreptul să își spună părerea. Fiind vorba de o inițiativă cetățenească, prin vot se va decide. Așa cum este normal într-o democrație. Fiecare va decide ce înseamnă familia pentru el.

Totodată, mi-aș dori ca subiectul să nu fie politizat, să nu cădem în false teme, să nu fim responsabili de crearea unei fracturi în societate, în an CENTENAR.

Sper că vom da dovadă de înțelepciune și vom cântări lucrurile corect, fără patimi sau nervi. Să ne acordăm înțelegerea că fiecare are dreptul să își exprime propria opinie atât timp cât nu jignește. E de dorit ca națiunea să iasă întărită de pe urma acestui proces, să avem capacitatea să ne respectăm reciproc, chiar dacă este vorba de opțiuni diferite.

Deputat Mugur Cozmanciuc
Presedintele PNL Neamt

Comentarii Facebook

One thought on “Liberalul Cozmanciuc despre votul DA pro-Referendum: „în baza valorilor morale în care cred și a credinței pe care o am!”

  1. Sa o lase mai moale dl Cozmanciuc cu „valorile morale”!Nu are asa ceva , e doar un fost valet al lui Fenechiu trimis in misiune la Neamt!

Lasă un răspuns