Liberalul Braiș, repus de instanță în funcția de viceprimar

Începând de astăzi, liberalul Vasile Braiș a revenit în funcția de viceprimar al comunei Rediu. Așa cum Vestea anticipa în urmă cu câteva luni – vezi textul inițial AICI – instanțele de judecată i-au dat dreptate lui Braiș, considerând înlocuirea lui din funcție ca fiind ilegală și respingând recursul înaintat de Consiliul local al comunei Rediu.

Mai jos, certificatul emis în favoarea lui Braiș de Curtea de Apel Bacău.


Da, m-am întors de azi oficial, la primărie, în funcția de viceprimar. Am fost și zilele trecute pe aici, dar de astăzi am venit oficial și mi-am luat din nou în primire funcția din care am fost exclus în mod nelegal, după cum au certificat și instanțele de judecată. Aștept ca domnul primar să dea zilele acestea dispoziția prin care îmi deleagă atribuții. Până atunci, mă familiarizez în detaliu cu problemele curente”, a declarat pentru Vestea viceprimarul comunei Rediu.
Într-un consiliu local nou ales în iunie 2016, în care configuraţia politică era 10 membri PSD şi 5 de la PNL, liberalul Vasile Braiş avea să fie ales viceprimar cu 8 voturi din 15. Calculul arată că el ar fi fost preferat şi de 3 colegi din CL care erau membri PSD. PSD-iştii au strigat „trădare”, alţii au spus că poate oamenii nu l-au vrut pe colegul lor, impus de maşinăria de partid, care avea o etate etc. Numai că viceprimarul ales nu a ocupat această funcție decât pentru o lună, din iunie până în iulie 2016, după care a fost înlocuit. Încă de la acea vreme, Braiș a cerut instanței de contencios administrativ anularea hotărârii Consiliului local prin care era înlocuit din funcție.
Cum justiția i-au dat câștig de cauză lui Braiș, acesta va trebui să-și primească retroactiv lefurile pentru perioada în care a fost exclus pe nedrept din această funcție. Rămâne de văzut cine va fi cel ce plătește luxul ca o comună mică precum Rediu să fi avut și să fi plătit indemnizațiile a doi viceprimari, deși prin lege are doar un singur post de acest tip.

 

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns