Liberalii l-au desfiinţat pe PMP-istul Dulamă, aliatul PSD: „Ruşinos! Să votezi împotriva oraşului unde ai deţinut funcţii!”


Cazul Dulamă (vicepreşedinte CJ Neamţ care votează cu PSD în ciuda faptului că partidul său este aliat cu PNL) a reprezentat unul din subiectele atinse ieri de liberalii nemţeni care au susţinut o conferinţă de presă în care au făcut referiri şi la şedinţa extraordinară de CJ din ziua precedentă.

Atunci când domnul vicepreședinte Dulamă a fost umilit, din partea PNL a avut susținere. Însă acum pot să spun că este inadmisibil să votezi împotriva orașului unde ai avut funcții de conducere, așa cum a făcut domnul Dulamă”, a punctat deputatul Mugur Cozmanciuc. „Umilirea” lui Dulamă la care face referire preşedintele PNL Neamţ se referă la mai multe episoade: exilarea vicepreşedintelui CJ Neamţ într-un birou din „podul” instituţiei şi, apoi, demiterea acestuia din funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte CJ, decizii anulate ulterior de instanţă.

„Legat de fostul coleg Dulamă care a susținut proiectele așa cum au fost ieri promovate de Arsene și PSD: A fost rușinos și atitudinea pe care a avut-o ieri în CJ Neamț este de neînțeles și mă duce cu gândul că au bătut palma cei doi! (N.R. – Dulamă şi Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ).

Trei din cei patru liberali au făcut referiri consistente la şedinţa din ziua precedentă:

Mugur Cozmanciuc: „Ieri s-a văzut că nu mai există respect față de populația a jumătate din județ. Nu ne-am dus acolo pentru că voiam să organizăm un joc politic, nu ne-am dus acolo pentru a arăta ce retorică bună avem unii sau alții. Am decis să mergem ca să arătăm că am ales o cale transparentă de a explica că este nevoie de respect, când e vorba de repartizarea sumelor pentru comunitățile din județ. Vreau să spun că unii primari PSD nu știu că au primit acești bani, au aflat și ei, nu știau că trebuiau plătite niște facturi, deși, poate, aveau nevoie de bani pentru altceva (pentru salarii de ex.)
PNL când va avea decizia la Consiliul Județean va face împărțirea banilor pe următoarele criterii: populație și suprafață. Al treilea criteriu va ține cont de echilibrarea și ajutorarea unor comunități locale.
Să bagi bani în anumite ulițe care nu sunt folosite și să nu bagi bani în drumuri județene nu este în regulă. După cum nu este în regulă să fii acționar într-o societate, dar să nu ai nicio aplecare directă cu asta. Astfel de lucruri trebuie să înceteze!
Ieri au fost încălcate mai multe principii: cel al omeniei și al corectitudinii. Totodată, să nu uităm că Neamțul este singurul județ care a stat 6 luni fără alocarea acestor fonduri (din cota de impozit)!
PNL va face un demers legal împotriva consilierilor PSD care au votat proiectul de rectificare bugetară vor avea de suferit”.

Dragoş Chitic: „Prin decizia luată ieri de repartizare a către UAT a sumei de 7,5% din impozitul pe venit pietrenii au fost vitregiți! Piatra Neamț are cei mai mulți locuitori și aduce cea mai mare contribuție din județ când e vorba de acest impozit. Situația financiară dificilă în care se afla primăria din Piatra este și din cauza creditelor contractate în 2005 – 2006. Am reușit să asigur o stabilitate financiară și să elimin riscurile, dar din cauza deciziilor care au fost luate, la nivel central și județean, nu știu de ce bani vom dispune pentru proiectele de investiții. Și la acest capitol suntem localitatea din Neamț cu cele mai multe proiecte de dezvoltare, prin care încercăm să contractăm fonduri europene, deci și din acest considerent ni s-ar fi cuvenit cea mai mare sumă de bani. Însă președintele CJ Neamț Ionel Arsene nu a ținut cont de aceste lucruri și s-a mers pe o repartizare strict politică, fără niciun alt criteriu. Nu am nicio problemă că primăriile primesc bani, însă întreg mandatul domnului Arsene la conducerea CJ Neamț a reprezentat o lovitură pentru primăria Piatra Neamț! Ionel Arsene se crede stăpân pe moșie și așa cum a spus și ieri face cum vrea, când vrea și ce vrea el!
Vreau să le mulțumesc colegilor mei din PNL Neamț că au fost ieri prezenți în ședință pentru a susține o repartizare corectă, după nevoi a acestor bani, care sunt foarte importanți pentru că ne aflăm la final de an!
Este rușinos ceea ce s-a întâmplat, am impresia de întoarcere în timp, și am asistat la manifestarea comportamentului unui om care are doar interesul politic să susțină doar primarii din propriul partid, vitregind pe ceilalți primari, de alte culori politice!”.

Bogdan Buhuşanu: „A devenit o obișnuință pentru președintele Consiliului Județean Neamț să împartă fondurile publice pe criterii politice, nu obiective, fără să țină cont de proiectele pe care le au Unitățile Teritorial Administrative, de populație și de gradul de contributivitate. Ieri s-a văzut că se continuă politica de a distribui fondurile pe baza carnetului de partid. Așa s-a ajuns ca municipiile Piatra Neamț și Roman să primească 100.000 de lei și Târgu Neamț de 10 ori mai mult. Ieri toate 25 de primării liberale au fost reprezentate de primari, viceprimari și consilieri locali, dar ați văzut că nu s-a ținut cont deloc de ei. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Consiliul Județean ne arată că niciodată, în această formulă, nu va exista respect față de alte forțe politice. Însă consider că oricine se află la conducerea Consiliului Județean trebuie să împartă fondurile în mod echilibrat”.

La conferinţa de presă a fost şi un al patrulea participant, senatorul Eugen Ţapu, al cărui mesaj s-a axat pe vizita externă a preşedintelui Klaus Iohannis.

D.V.

 

 

2 thoughts on “Liberalii l-au desfiinţat pe PMP-istul Dulamă, aliatul PSD: „Ruşinos! Să votezi împotriva oraşului unde ai deţinut funcţii!”

 1. Liberalii s-au desfiintat singuri cind au acceptat ca totii hotii de la PDL sa intre in PNL.

  Liberalii s-au desfiintat singuri cind au acceptat un nepriceput compromis ca Chitic sa candideze la Primarie doar pentru a acoperi si continua hotiile lui Pinalti.

  Liberalii s-au desfiintat singuri cind au acceptat unul ca Barjoveanu care nu are nici o meserie sa faca regulile in PNL.

  Liberalii s-au desfiintat singuri cind au acceptat o alianta cu hotii din PMP care are un presedinte analfabet.

  Liberalii s-au desfiintat singuri cind un traseist de cel mai jos nivel ca Panaite sa intre in PNL.

  Liberalii s-au desfiintat singuri prin simplu fapt ca nu au facut nimic in acest oras decit sa delapideze bugetul clica de analfabeti pusi in functii peste tot.

  Aduc aminte prostilor si delapidatorilor din PNL/PDL in frunte ranjitorul penibil Cozmanciuc ca nu PSD este responsabil de hotiile din Piatra Neamt care au adus orasul pe butuci ci PNL/PDL adica partidul pe care il reprezinta.

  Jalnic Cozmanciuc.

  Disparitia PNL -ului in Piatra Neamt e doar o chestiune de timp.

  Asteptam cu nerabdare urmatoarele alegeri pentru a va trimite la gunoi unde va este locul..

 2. Rusinos ! Sa votezi impotriva orasului ale carui cimitire le administrezi !

Lasă un răspuns