Liberalii județeni anunță tot vot de-a curmezișul Galei Moroșanu! Reușește PSD-ul la a 3-a încercare?

Liberalii din Consiliul Județean Neamț nu vor vota nici azi proiectul privind alocarea a 156.000 lei pentru Gala Moroșanu – asta se deduce din mesajul postat pe internet, mai devreme, de consilierul județean (PNL) Cornel Agăleanu care invocă și el neclarități din adresa DJTS Neamț, înaintată CJ, în care sunt detaliate anumite cheltuieli.

Deși Agăleanu face anunțul în nume personal, deja și alți consilieri PNL au anunțat, la comentarii pe facebook, că se raliaza acestui mesaj.

Mesajul integral al lui Agăleanu:

<<Mă simt dator față de nemțeni să explic de ce votul meu nu a fost și nu va fi favorabil pentru alocarea unei sume consistente (156 mii lei) pentru gala de K1.
Una din pozele alăturate ne prezintă un moment tradițional, cel al cadourilor. Vedem că a fost oferită o pereche de mănuși în dar. Frumos !
Din cealaltă fotografie vedem însă că din banii CJ-ului se dorește ca o anumită sumă să meargă spre achiziția de mănuși. Pentru alte cadouri? Sau luptătorii care vor urca în ring vin la Piatra Neamț fără mănuși? Ar fi ca și cum plătești niște meseriași să-ți văruiasca casa și nu le cumperi doar var și vopsea ci și bidinele, găleți, salopete etc.
Dincolo de faptul că o gală K1 nu este nici sport de masă, nici sport de performanta ci doar un eveniment comercial de tipul showbiz, organizat, în esență, de niște privați cu suport financiar de la alți sponsori privați, totuși cheltuirea a circa 35.000 EU din banul public nu poate fi făcută fără responsabilitate din partea celor chemați să votăm așa ceva.
Avem încă drumuri cu gropi și podețe (gen Prelucra) degradate.
Avem zeci de școli în județul Neamț fără autorizație sanitară din cauza toaletelor neconforme și cu banii aceștia puteau fi făcute vreo 2-3 grupuri sociale rezonabile.
Dar câte acțiuni culturale corecte nu puteau fi făcute în județ cu 156 mii lei ?
Orașe mult mai bine dezvoltate economic din România nu alocă bani publici pentru astfel de afaceri private de tipul K1. Am terminat în județul Neamț de rezolvat toate problemele grave, duduie cumva economia, ca să ne permitem o astfel de tichie de mărgăritar?>>.

Comentariul lui Titi Acatrinei și likeurile date și de consilierii Bogdan Buhușanu și Lucian Pelepco arată că e foarte posibil ca toată echipa PNL de la CJ să aibă aceeași atitudine la ședința care începe peste o oră.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns