Liberalii despre Gala Moroșanu dinamitată de absența lui Arsene: „Nu girăm blaturi între peneliști cu pesediști!” Sportivul – dezamăgit!

Cu sau fără răfuieli interne în PNL Neamț, Gala Dynamite Fighting Show (mai cunoscută sub numele Gala Moroșanu) a picat iar la vot în ședința CJ de marți iar aritmetica este indubitabilă: coaliția PSD+ALDE nu a reușit să asigure cvorumul legal de ședință. Că a lipsit chiar Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și că această absență ar fi fost motivată de prezența la o confătuire sau la un simpozion de la Bruxelles e un detaliu care nu schimbă cu nimic nici detaliile votului și nici talentul de a convoca o ședință cu șanse mari de a fi un eșec.

Reacțiile celor implicați sau afectați că, pentru a doua oară, cei 156.000 lei, nu au fost alocați din bugetul județului sunt interesante. Unele previzibile, altele mai interesante decât s-ar fi putut anticipa. Astfel, Cătălin Moroșanu s-a declarat dezamăgit (a filmat clipuri de promovare până ca hotărârea să fie votată), Arsene minte prin omisiune (înfierează boicotul Opoziției dar nu spune că și el a lipsit, fie și motivat) iar liberalii din CJ vorbesc tranșant despre „blaturi și înțelegeri oculte între unii peneliști cu pesediști”.

Mai jos, mesajele părților:

„Conducerea Consiliului Judetean Neamt da dovada de un comportament neprofesional. Au convocat sedinta extraordinara noaptea pentru niste proiecte de hotarare care ridica mari semne de intrebare. Consilierii judeteni PNL nu vor gira, prin votul lor, hotarari prin care nu se urmareste interesul nemtenilor.
Consideram ca sunt lucruri mai importante de facut pentru judetul Neamt, care au nevoie de finantare, fara a fi aruncate sume enorme pe un eveniment de promovare a turismului nemtean. Suntem de acord ca e nevoie si de promovarea turismului, insa legat de gala sportiva nu au fost oferite explicatii transparente cu privire la banii ce urmeaza a fi cheltuiti.
NU vom gira prin votul nostru blaturile si intelegerile oculte ale unor penelisti cu pesedisti. Interesul judetului, a nemtenilor primeaza. Militam pentru transparenta si proiecte corecte de promovare a turismului” – comunicat transmis de liderul consilierilor judeteni PNL Neamt Florin Florin-Adrian Hopsa.

„Chiar dacă nu mai era nevoie, colegii mei consilieri județeni PNL și PMP au mai simțit încă o dată nevoia să ne arate cât de neserioase sunt partidele pe care le reprezintă. Prin urmare, au ales să boicoteze ședința extraordinară a Consiliului Județean de astăzi, ședință care avea pe ordinea de zi două proiecte importante pentru comunitatea noastră.
De departe, cel mai important proiect de hotărâre se referea la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Dar se pare că modernizarea și îmbunătățirea serviciilor pe care le oferă spitalul de la Piatra-Neamț nu reprezintă o prioritate pentru PNL și PMP. La fel cum, se pare, nu reprezintă vreun minim interes pentru ei nici sprijinirea organizării la Neamț a galei Dynamite Fighting Show, un eveniment ce ar fi pus județul nostru pe harta evenimentelor importate din regiune.
Din nefericire, și de data asta, păruiala politică a fost mai importantă pentru ei decât să-și facă treaba pentru care nemțenii i-au ales în Consiliul Județean Neamț”, a fost mesajul postat pe facebook de Ionel Arsene care a omis să spună că nici el nu a fost la ședința respectivă.

”Chiar dacă n-a trecut proiectul, gala oricum trebuie s-o facem. Mai ales că avem angrenat un întreg staff în spatele nostru, inclusiv promovarea. Sunt foarte dezamăgit, mâhnit și nu mă așteptam ca proprii mei colegi să facă opoziție în partid. Chiar sunt dezamăgit.
Știu despre ce este vorba. E clar că a fost un ordin de partid  să nu voteze. Asta știu sigur.
Ideea e că partidul va pierde din toată povestea asta. Adică primarul municipiului Piatra-Neamț, care este tot de la PNL, mă ajută cu tot ce poate, iar cei de la județ nu. E o chestie paradoxală, după Cupa Davis, Gala Dynamite Fighting Show este cel mai important eveniment sportiv. În loc să câștige comunitatea, să ne bucurăm de evenimentul ăsta în Piatra-Neamț, mai ales că am făcut și trei clipuri de promovare a zonei… Sunt foarte supărat. Eu cred că dacă nu făceam politică, nu avea nimeni nimic cu mine, eram mai avantajat”,
a declarat Cătălin Moroșanu, citat de realitateadeneamt.net.

Culmea este că deși îi acuză pe alții de politizarea deciziei, Moroșanu chiar în declarația lui tot politică face. Sau, mai concret, continuă ce a făcut acum câteva luni când, trimis cu dedicație de Ludovic Orban să arbitreze litigiul dintre conducerea județeană PNL și biroul desființat al PNL Piatra Neamț, Moroșanu s-a comportat ca un arbitru care nu vede realitatea din teren și, la fel ca și ceilalți membri ai comisiei respective, a favorizat tabăra lui Chitic în detrimentul celei județene, ignorând toate probele și argumentele viabile, inclusiv pe cele care făceau trimitere la încălcarea gravă a Statutului PNL. „Eu cred că dacă nu făceam politică, nu avea nimeni nimic cu mine, eram mai avantajat”, spune Moroșanu în declarația de mai sus, fragment care a stârnit iritarea unui liberal nemțean. „Domnul Moroșanu uită că și în politică e nevoie de fair-play ca și în sport. Oricum, foarte interesant cum de la domnul primar Chitic a ajuns la pesedistul Ionel Arsene iar noi am aflat din presă că trebuie să votăm banii județului pentru Gala Moroșanu. dar lăsam deoparte aceste detalii care țin de eleganță pentru că, pe fond, noi am exprimat niște nedumeriri, niște întrebări și nu am primit nici după atâtea zile răspunsurile ca să putem vota în cunoștință de cauză pentru că e vorba de bani publici. Poate pentru penelistul Moroșanu votează pesediștii și Arsene fără să mai pună întrebări și atunci se vede că nu are nevoie colegul nostru de votul nostru ci doar de al altora”, a spus liberalul de mai sus.

Până pe data de 19 octombrie când are loc Gala Moroșanu mai sunt 9 zile. Suficiente pentru alte câteva ședințe în care, dacă au noroc și nu mai intervin alte absențe motivate, cei din PSD + ALDE să se poata aduna în integrum și să asigure cele 18 voturi necesare.
Evident, dacă pot. Și dacă vor…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Liberalii despre Gala Moroșanu dinamitată de absența lui Arsene: „Nu girăm blaturi între peneliști cu pesediști!” Sportivul – dezamăgit!

  1. De acord cu faptul ca PNL nu a votat pentru acordarea de bani publici pentru brutele de la K1, dar nu inteleg de ce au lipsit!Puteau sa se prezinte si sa voteze impotriva!

  2. Mafia locala sufera cand nu le ies jocurile cu praduiala bugetului..Vad ca bani pentru Morosanu este o urgenta mai mare ca finalizarea lucrarilor de la podul de la Preluca.Nu-mi amintesc ca in cj Neamt sa fi stabilit ca este o urgenta cu finalizarea lucrarilor fiindca face cel mai mult rau turismului de pe valea muntelui.Nici macar promovarea statiunii Durau nu a fost o prioritate.Nu-l inteleg pe Arsenie ce jocuri ascunse face dar de o bucata de vreme este impotriva normalului si al logicii.Imediat pupistii partii dorsale a lui Arsenie o sa zica ca nu e de competenta cj.Neamt podul in cauza.Eu apreciez ca este o urgenta pentru cetatenii de pe valea muntelui si a turistilor ce merg in zona.

Lasă un răspuns