Liberalii au votat pentru preluarea pieței nepredate de CNI


Extraordinară cu scântei, astăzi, la Primăria Piatra Neamț, unde aleșii locali au fost chemați să aprobe preluarea clădirii Pieței Centrale.
Dacă alatăieri majoritarii au spus că nu vor vota încredințarea pieței către Urban SA, astăzi aceștia au venit cu argumentul că preluarea pieței nu ar putea fi făcută, pentru simplul motiv că actul oficial de recepție a investiției nu ar fi semnat de Ministerul Dezvoltării.
Cum am putea să preluăm ceva ce nu avem?”, a spus Adrian Ciubotariu. Practic, acesta a făcut referire la faptul că trebuie ca mai întâi piața să fie predată de constructor – Moldocor – către Compania Națională de Investiții, pentru ca mai apoi să ajungă la municipalitate. Iar acest document n-ar fi încă ratificat.
Eforturile primarului Chitic de a-i convinge pe majoritari că documentul, aflat acum pe masa Ministerului Dezvoltării este o simplă formalitate și nu ar trebui să împiedice votul nu i-a înduplecat pe aceștia, care nu și-au schimbat punctul de vedere.
Vă rog să vă asumați faptul că în urma votului dumneavoastră, piața se va deschide Dumnezeu știe când”, a fost răspunsul lui Dragoș Chitic. Replica finală i-a aparținut social-democratului Victor Marghidan, care a punctat faptul că decizia a fost luată din dorința de a se respecta legea.
Așadar, Piața centrală rămâne, cel puțin deocamdată, închisă. Asta în condițiile în care, chiar dacă aleșii locali ar fi fost de acord cu trecerea în patrimoniul municipiului a clădirii, majoritarii tot s-ar fi opus administrării obiectivului de către Urban și ar fi cerut organizarea unei licitații în acest sens.
Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns