Liberali în cărţi pentru candidatura la Primărie: Râtan, Surugiu, Ignat, Anton…  

cop pnl

În timp ce primarul interimar şi independent Dragoş Chitic vede o posibilă candidatură a sa la alegerile pentru Primăria Piatra Neamţ ca un factor coagulant al forţelor de dreapta, la PNL Neamţ, unii din lideri văd altfel problema.

În tabăra “anti-Chitic”, cei mai virulenţi sunt cei din fostul PDL care reclamă faptul că la finele anului trecut, Chitic a spus şi el “Adio, PDL!”, declarându-se independent.

Sunt şi unii care nu agreează ideaa candidaturii lui Chitic cu sprijin PNL mizând pe valul pro-PNL care a urmat alegerilor prezidenţiale şi simt că acum e momentul lor sau al amicilor lor…

În morişca numele de potenţiali candidaţi vânturaţi şi din fostul PDL şi din fostul PNL (care, împreună, formează noul şi marele PNL) sunt şi unii care îşi doresc, şi alţii mai mult împinşi în faţă. Şi cum, deocamdată, PNL nu a discutat în mod organizat, în şedinţele birourilor municipal sau judeţean, astfel de subiecte sunt rostogolite mai mult în cadrul discuţiilor libere, la celebrele “cafele” servite în grupurile bazate şi pe politică dar şi pe relaţii personale.

Astfel, din zona fostului PDL, s-a iţit deja şi numele lui Paul Râtan (ultimul preşedinte PDL Neamţ). Tot dinspre PDL (mai nou) dar cu rădăcini şi în fostul PNL vine şi numele consilierului judeţean Andrei Ignat. Fost şef la Inspecţia în Construcţii, actualmente propriul său şef într-o firmă de proiectare şi construcţii, Ignat ar avea destule atu-uri pentru o asemenea bătălie, dar are şi un istoric interesant: de câte ori a fost vorba să candideze pe o funcţie importantă, la spartul târgului s-a trezit că apare altcineva, cu susţinere mai mare (vezi USL, alegerile parlamentare, 2012).

Fireşte că la “categoria – în cărţi pentru candidatura la Primăria Piatra Neamţ” este şi şeful organizaţiei PNL Piatra Neamţ. Deputatul Surugiu a ajuns în Parlamentul României candidând pe un colegiu din judeţul Suceava dar, de origine pietrean, a revenit în municipiul de sub Pietricica, drept preşedinte interimar al organizaţiei municipale, în momentul divorţului PNL – fostul preşedinte Ursărescu.

La un moment dat se vorbea şi despre o posibilă candidatură, pe aceeaşi funcţie de primar de Piatra Neamţ, a consilierei locale Monica Anton (fostă PPDD, actualmente „independentă dar înscrisă în PNL”). Varianta respectivă şi-a mai pierdut din intensitate, dar nu se ştie niciodată, cu atât mai mult cu cât aceasta are deja experienţa unei alte candidaturi când s-a clasat pe podium.

Rămâne de văzut şi ce alte nume vor apărea lângă acestea patru. E posibil orice în politica nemţeană aşa că, după Paşti va începe show-ul. Cel puţin din motivul că orice partid serios îşi anunţă candidaţii pentru funcţii importante cam cu un an înainte…

 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Liberali în cărţi pentru candidatura la Primărie: Râtan, Surugiu, Ignat, Anton…  

 1. Daca tot ati vorbit de carti, haideti sa dam cartile pe fata. Nici unul nu va candida la primarie din urmatoarele motive:
  1. Paul Ratan este un tip cu picioarele pe pamant. Stie ca nu are sanse sa castige si stie ca nu are sanse sa-l propuna propriul partid. isi doreste o functie de executie si cred ca este nimerit pentru el.
  2. Andrei Ignat este de domeniul trecutului. A fentat si PNL-ul si PNTCD-ul si IRL-ul si PDL-ul si nimeni nu-l mai vrea pe nicaieri. Nu va fi nici macar viitor consilier local sau judetean.
  3. Monica Anton are mai multe probleme de moralitate. Prima e ca este o traseista cu functii, A doua este ca a fost declarata incompatibila. A treia este ca s-a inscris in PNL iar cei de acolo nu o recunosc ca membru. (de fapt s-a inscris in Cozmanciuc). A patra este ca apara interlopi si le mai apara si interesele in oras si are nevoie de o umbrela deasupra capului care acum se cheama PNL.
  4. Surugiu Radu este cel mai putin cunoscut dintre toti. Nu are notorietate, nu are bani, nu are varsta, nu are lipici pe nicaieri. A fost parasutat la conducerea studentilor liberali, apoi parasutat pe un colegiu de deputati pe la Suceava, apoi parasutat la Piatra Neamt. Din informatiile mele ii place negotul sau negustoria. Daca cei de la organizatiile PDL si PNL se prind de schema, nu are multe zile de stat sef peste liberali.

  Concluzia:
  Nici unul nu va candida si dintre toti, singurul care s-ar vinde lui Chitic & Leureanu & Co aste Surugiu. Nu ca asa vrea el ci pentru ca asa vrea Cozmanciuc.

 2. Pingback: Şi liberalul Ioan Mancaş vrea să candideze la postul de primar de Piatra - vestea.net

 3. deja devine interesant ce se mai intampla pe la noi prin oras. cine stie cu cine ne-om mai pricopsi sa ne conduca. domnul Bagator in seama are toate dreptatea, mai putin in unele aspecte.
  1. Paul Ratan poate fi folosit ca sa distraga atentia. N-ar strica sa candideze, dar sa nu investeasca prea mult in campanie.
  2. Din cate stiu eu, Ignat nu a fentat niciun IRL, ca e membru fondator in continuare. Faptul ca a fost exclus din PNL pe vremea USL-ului nici nu e de mirare, n-a fost o perioada prea fericita a partidului. Nu toti care te propulseaza iti vor binele, la fel cum nici toti care te dau la o parte iti vor raul.
  3. Doamna Monica poate candida fara nicio problema, se stie doar ca ii plac experientele noi, de tot felul.
  4. Legat de Surugiu, sa ne amintim cazul Dragusanu, care aproape l-a depasit pe Gigi, la vremea respectiva. Asa ca, doar lipsa de bani si lipici nu ar fi o problema.

  Si primar n-o sa iasa cine vrem noi, o sa iasa cine-o vrea Domnu’ !

 4. Va candida cel care va sponsoriza mai „consistent”” actuala conducere a PNL Neamt!Deocamdata, in „pole position” sunt Dragos Chitic si Monica Anton.Totusi, nu este exclusa si o alta candidatura .Poate se hotaraste sa candideze dl. Cozmanciuc insusi!”Cetateanul”” are dreptate, va iesi primar cine vrea „”Domnu”….domnul Gigi, desigur!

Lasă un răspuns