Leoreanu o ajută pe Dăncilă cu propuneri pentru remaniere. 5 nume, printre care Andrușcă cel care „stă ascuns” și Carmen Dan care „a gazat oameni pașnici”

Deși membru al Opoziției, deputatul PNL de Neamț Laurențiu leoreanu îi întinde o mână de ajutor premierului Viorica Dăncilă și îi dă pe tavă 5 nume de minoștri care ar trebui urgent remaniați. Din Lista lui Leoreanu nu putea lipsi nemțeanul Dănuț Andrușcă, cel propus de Arsene și nominalizat de Dragnea în fruntea Ministerului Economiei.

„Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere. Trebuie să o consiliez sincer și nominalizez cinci miniștri care trebuie să plece urgent Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniștrilor și va decide cine trebuie să fie remaniat, deși este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deși ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer și bine intenționat pe doamna premier și să îi propun cinci miniștri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniștri este prioritatea zero: ministerele ar funcționa mult mai bine fără nicio conducere de acest gen”, își anunță Leoreanu îngrijorarea chiar de la începutul comunicatului făcut public de Mediafax.

Iar apoi Leureanu îi nominalizează pe cei pe care el îi consideră repetenții unui guvern mediocru: Andrușcă, Carmen Dan Șova, Daea, Popa:

„Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educației Naționale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele școlare, pline de greșeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice și desființarea manualelor alternative și consideră că actuala soluție este o revenire la perioada ceaușistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii și elevii nu dispun de alternative educaționale. De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetența de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta județelor afectate de virusul pestei se mărește de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost uciși, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă și există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată.
Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, trebuie să plece din funcție, în condițiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei și să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, așa cum și Lucian Șova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau șirul gafelor comise de Șova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș este complet ignorat de ministrul Transporturilor și că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanțare din bani europeni pentru demararea construcției autostrăzii. În egala măsură și ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuți și gazați pe 10 august în Piața Victoriei la un protest pașnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum și un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevărații dirijori ai intervenției împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcție”.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Leoreanu o ajută pe Dăncilă cu propuneri pentru remaniere. 5 nume, printre care Andrușcă cel care „stă ascuns” și Carmen Dan care „a gazat oameni pașnici”

  1. Foarte corect!Poate o propune pe Elena Udrea pentru unul din portofoliile astfel eliberate!

Lasă un răspuns