Leoreanu despre rocada sa în liste, de la Senat la Camera Deputaţilor: „Am fost rugat de conducerea centrală a partidului! Nu am putut să refuz!”

leoreanu-primarPrimarul romaşcan Laurenţiu Leoreanu explică cea mai surprinzătoare mutare din listele PNL Neamţ pentru parlamentare: trecerea sa de la Senat la Camera Deputaţilor.
Tip franc, Leoreanu recunoaşte că au fost mai multe telefoane primite de la colegi de partid (şi de la nivelul conducerii naţionale şi a altor aleşi locali care, de asemenea, vor candida) prin care a fost rugat să aleagă opţiunea „deputat” în defavoarea celei de „senator”.
Cât au contat aceste telefoane, cât ideea de echipă unită şi cât faptul că în acest fel i s-a făcut senatorului Eugen Ţapu drum liber spre locul 1 de pe lista pentru Senat (deci, pentru un nou mandat), rămâne la aprecierea fiecăruia.

Cititi si: Cozmanciuc şi Ţapu – capi de liste la alegerile parlamentare / comunicat PNL
Burduja despre Ţapu & comp: „Senatul Imposturii: Partidele vechi apără plagiatorii şi infractorii!”
Ţapu a votat cot la cot cu Andronescu şi PSD pentru respingerea reglementării ANTI-PLAGIAT a lui Iohannis!
STENOGRAME! Leoreanu despre Ţapu şi locul 1 la Senat: „În faţa unui tren greu, pui o locomotivă nu un vagon de marfă!”

„Am rămas tot locomotivă în partid şi merg în continuare şi vom maximiza locurile de deputaţi. Am fost sunat de conducerea partidului să-mi zică că au nevoie de mine, pentru competenţa mea, în Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor. Şi fiind rugat de conducerea de la nivel naţional a partidului, nu am putut să refuz acest lucru. Vă dau cuvântul meu de onoare că e absolut adevărat, aşa s-a întâmplat.
Şi colegii mei primari care vor candida la parlamentare m-au rugat şi au zis să venim împreună şi să facem o echipă puternică în Camera Deputaţilor. Ăsta-i adevărul, dacă crede cineva – bine, dacă nu crede – şi asta-i bine”, a declarat Leoreanu pentru Vestea.net.

Cât priveşte faptul că, după ce solicita foarte ferm în interiorul partidului, locul 1 de pe lista pentru Senat acum a acceptat trecerea pe lista de la Cameră, mutarea respectivă ar putea fi interpretată în cheia „Cineva, acolo sus, îl iubeşte pe Ţapu”, Leoreanu a apreciat că: „E posibil şi asta. Până la urmă, oricât de Făt-Frumos ai fi, nu poţi lupţi cu toţi odată. Adică dacă sunt diferite susţineri, trebuie respectate şi astea, nu? Eu nu pot să mă bat cu o ţară sau cu o conducere de partid dar, în momentul în care, colegi de-ai mei au spus <<măi, hai să facem în Comisia de Administraţie de la Cameră o echipă, să fie pentru prima dată o Comisie bazată pe competenţă şi profesionalism>>, chestia asta chiar m-a încântat. Şi, coroborat cu alte discuţii, a dus spre rezultatul ăsta de care, pe final, sunt mulţumit.  Nu pot să zic foarte mulţumit dar nici nemulţumit”.

Concluzia a tras-o Leoreanu care a ţinut să puncteze că, în perioada următoare, este foarte important ca PNL Neamţ să aibă o campanie eficientă, să obţină un rezultat electoral cât mai bun: „Au fost colegi de-ai mei de la nivel naţional care m-au rugat să fac parte din Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor, am răspuns pozitiv şi lor, celor de la nivelul conducerii naţionale a partidului. Până la urmă am luat o decizie, ne-am aşezat la masă, important e ca partidul să nu piardă şi noi să mergem în echipă mai departe!”

D.V.

Cititi si: Cozmanciuc şi Ţapu – capi de liste la alegerile parlamentare / comunicat PNL
Burduja despre Ţapu & comp: „Senatul Imposturii: Partidele vechi apără plagiatorii şi infractorii!”
Ţapu a votat cot la cot cu Andronescu şi PSD pentru respingerea reglementării ANTI-PLAGIAT a lui Iohannis!
STENOGRAME! Leoreanu despre Ţapu şi locul 1 la Senat: „În faţa unui tren greu, pui o locomotivă nu un vagon de marfă!”

cop-leoreanu

4 thoughts on “Leoreanu despre rocada sa în liste, de la Senat la Camera Deputaţilor: „Am fost rugat de conducerea centrală a partidului! Nu am putut să refuz!”

  1. Dar era evident ca domnul Tapu va convinge pe cei de la centru cu diverse… argumente, ca el e cel mai bun. Si nu doar cu faptul ca are un dialog foarte bun cu firmele care realizeaza lucrari mari cu mari fonduri europene ci si cu… altfel de argumente… Poate o fi incercat cu ceva din… „Helesteul lui Romel”, poate cu vreo plansa foto de la firma Vlanda…

  2. Senzatia noastra este ca PNL va regreta nominalizarea lui Tapu la Senat. Ori va fi scuturat pentru milioanele facute fraudulos prin POSDRU, ori prin firma sotiei care a incasat bani grei de la Apaserv, ori va trece la PSD, langa prietenul Arsene. Dl Cozmanciuc ar trebui sa le puna in vedere celor care l-au sustinut (probabil achitand pretul corect). Deja locotenentii lui Tapu aduc multumiri lui Cozmanciuc, neavand nici macar stil in a-si masca…limitele. Si ar mai fi o problema cu nominalizarea lui George Lazar, care nu a facut absolut nimic pt PNL si s-a trezit pe lista. Contestatarii cei mai vehementi sunt cei din Roman. Leoreanu, cu toate bubele lui, se dovedeste a fi un tip valoros!

  3. Domnule Leoreanu, de ce ati mai candidat pentru primarie, daca visul dumneavoastra era de parlamentar? Trebuia sa va duceti mandatul pana la sfarsit. O sa fiti raspunzator daca PNL-ul pierde primaria la Roman.

Lasă un răspuns