Leoreanu despre OUG-urile Orban: „Nu s-a lucrat NOAPTEA CA HOŢII ca la Ordonanţa 13 a PSD!”


Deputatul liberal Laurenţiu Leoreanu a ţinut să clarifice că ordonanţele de urgenţă date de Guvernul Orban în ajunul votului de la moţiunea de cenzură nu sunt comparabile cu cele date de Guvernele PSD, cu referire la celebra Ordonanţă 13 dar şi la altele.

<<În câteva zeci de zile s-a reușit cea ce PNL și-a propus și a avut ca obiectiv în programul de guvernare, mai multă democrație, reprezentativitate, eliminarea pensiilor speciale și altele. Lucruri anunțate și care au fost dorite de majoritatea românilor.
Legat de aceste OUG-uri s-au făcut comentarii legat de două aspecte: de necesități și de urgență. NU S-AU DAT Noaptea ca hoții! Trecând peste faptul că nu au fost originali și au copiat această sintagmă această ședință de GUVERN a început la lumina zilei și a durat 9 ore. Au fost dezbateri, discuții, asumări. În al doilea rând guvernul se afla în pragul unei moțiuni de cenzură, practic pe muchie de cuțit, și în cazul în care ar fi trecut (ceea ce s-a și întâmplat) nu mai poate emite OUG-uri.
Situația ar putea să dureze, interimat, Guvernul și-a luat măsuri și au luat decizii pragmatice ca să funcționeze. Deciziile au fost luate pe niște presiuni și urgențe care erau în acel moment pe masă. Dar au fost luate niște măsuri foarte bune pentru români, nu să creeze parti pris-uri, să aducă anumite favoruri sau de a căuta o poziție mai ușoară pentru unii membri de partid, cum a fost OUG 13>>, a spus Leoreanu.

Parlamentarul nemţean a punctat şi câteva exemple de situaţii care ar fi rămas blocate dacă Guvernul nu ar fi dat respectivele OUG: <<Trebuia rezolvată problema navetei elevilor. Dacă naveta era decontată poate nu am mai fi avut acel caz Caracal și acele fete au trebuit să apeleze la ”ia-mă nene!”.

CCR a declarat neconstituțional un articol din legea cu decontarea navetei și acum prin această OUG poate fi decontată naveta elevilor.
Altă OUG dată se referă la acordarea biletelor de tratament pentru pensionari, de a crea platforma legală ca pensionarii să poată beneficia de la începutul anului de bilete de tratament.
Dacă tot vorbim de elevi s-a aprobat triplarea numărului de elevi care vor beneficia de programul masă caldă în școală: acum 63.500 de elevi vor beneficia de asta.
Totodată, erau probleme de funcționare ale două companii importante: CE Oltenia și TAROM, care au fost lăsate în prag de colaps, după ce au fost căpușate, de cei de la PSD, cu tot felul de angajări sau de firme cu diverse interese. Și s-a creat această pârghie, ajutor de stat, ca aceste companii să poată funcționa mai departe.
S-a dat OUG ca statul român să își poată asigura depozitul, echipamentele în cadrul unei crize epidemice – cum este acum situația cu coronavirusul>>.

Deputatul Leoreanu a f[cut respectivele declaraţii în cursul unei conferinţe de presă susţinute alături de ceilalţi doi parlamentari PNL, Mugur Cozmanciuc şi Eugen Nazarie Ţapu.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Leoreanu despre OUG-urile Orban: „Nu s-a lucrat NOAPTEA CA HOŢII ca la Ordonanţa 13 a PSD!”

  1. Domnule ,,profesor,, te-ai luat cu treaba si nu ai observat cand s-a facut noapte, ce naiba poate ,,evolutia,, dtale o mai urmaresc dn fostii elevi, ce exemplu le dai ? Daca la PSD era intuneric si la voi e zi la orele 24, esti dus cu tot cu Sica profesore, pt. ca era lumina de la neon ! PS, nu mai consuma din ceaiurile sefului, ca uite ce faci….

Lasă un răspuns