Lehăduș și Irimia, LEGAL în birourile de viceprimari

Alin Lehăduș (Pro România) și Marius Irimia (USR-PLUS) ocupă de ieri, din nou, legal birourile de viceprimari din Primăria Piatra Neamț.
Miercuri a expirat termenul de 15 zile în care Prefectura Neamț putea face apel la sentința dată de Secția Contencios a Tribunalului Neamț care a respins acțiunea inițiată de Prefectura Neamț (prin care erau contestate HCL-urile de la alegerea celor doi).

Dacă în toată această perioadă în care au fost suspendați din funcții, Lehăduș și Irimia au ocupat cel puțin discutabil birourile de viceprimari (ei având în acest timp simpla calitate de consilieri locali), de ieri aceștia pot intra în aceleași birouri ca viceprimari cu drepturi depline.

Rămâne de văzut, în perioada următoare, dacă aceștia vor avea o prestație de parteneri ai primarului Carabelea sau se vor mulțumi cu statutul de simpli aghiotanți.

Au cam început să se adune momentele în care, dincolo de declarații de bune intenții în favoarea cetățenilor, cei doi viceprimari au dat semne de deficiențe în ceea ce privește afirmarea propriei atitudini, în favoarea ba a primarului aflat într-un moment de mediocritate administrativă, ba a cercurilor de interese care roiesc în jurul PNL (județ sau municipiu).

Ca să dăm doar două exemple:
Momentul în care cei doi viceprimari (culmea, și suspendați atunci) au acceptat să apară pe post de decor (mobilier) într-o conferință de presă susținută de primar. În respectiva conferință, primarul i-a acuzat de atac la familia sa pe cetățenii care i-au pozat mașina parcată ilegal, pe trotuar și spațiul verde.
Prin prezența lor ca „scaune nevorbitoare”, Lehăduș și Irimia au girat atitudinea sfidătoare și lipsită de asumarea răspunderii a primarului;
-Ieri, în ședința de CL, cei doi au votat (ca și colegii lor de partid) proiecte de HCL cel puțin dubioase propuse de primar, inclusiv o majorare de taxă (tarif) cu 66%, în favoarea unei firme private a unor băieți deștepți membri sau cu conexiuni în PNL.

Sunt două momente negre pentru cariera unor tineri politicieni care au intrat în politică promițând un parteneriat cu Cetățeanul și nu cu sinecuriștii PNL (apropos de directorii unor firme ale CL) sau cu băieții deștepti abonați la contracte cu administrația, cu adiționale făcute în favoarea conturilor firmei private și în defavoarea pietrenilor.

Rămâne de văzut, pe viitor, cum vor dori să se branduiască, în continuare, cei doi viceprimari. Ca reprezentanți ai cetățenilor sau ca „aghiotanții PNL” (cu tot cu directori sinecuriști și incompetenți) și „oamenii lui Misăilă”?

D.V.

One thought on “Lehăduș și Irimia, LEGAL în birourile de viceprimari

Lasă un răspuns