Lecție pentru PNL / Și Înalta Curte a declarat INCOMPATIBIL candidatul de primar „ștampilat” anterior de ANI și Curtea de Apel

Consilierul local de Zănești (PNL) Ion Colobanea a fost declarat ieri INCOMPATIBIL și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sentința, pe scurt, mai jos:

  • Complet de judecată: Completul nr.6-NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: 3231/2018
  • Data documentului de soluționare: 10.10.2018
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Respingere recurs – Nefondat
  • Detalii soluţie: D e c i z i a nr.3231 Respinge recursul declarat de reclamantul Colobanea Ion împotriva sentinţei civile nr. 153 din 19 noiembrie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 octombrie 2018.

Colobanea fusese declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate în iunie 2015, atacase Decizia respectivă la Curtea de Apel Bacău care i-a respins acțiunea în noiembrie 2015, a făcut recurs la ICCJ și, în ciuda acestui CV destul de pătat din punct de vedere al principiilor de integritate cu care defilează PNL, acesta a fost candidatul liberalilor pentru funcția de primar de Zănești la alegerile din 2016 (când a obținut un scor penibil și s-a clasat pe locul 5).

În iunie 2015, ANI prezenta astfel cazul respectiv:

<<COLOBANEA ION – Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Zănești, Jud. Neamț
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, întrucât S.C. AREA GARDEN S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat trei contracte comerciale de executare lucrări cu Primăria Comunei Zănești în valoare totală de 57.051 Lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003>>.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Bacău concluziona și ea că Ion Colobanea este INCOMPATIBIL:

<<Curtea de Apel Bacău
Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal
Nr. dosar 448/32/2015
conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI
Ora estimata: 10:00
Complet: D10
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge contestaţia ca nefondată.Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunaţtă în şedinţa publică din 19.11.2015.
Document: Hotarâre  153/2015  19.11.2015>>.

Cu decizie ANI nefavorabilă și cu o primă sentință tot nefavorabilă, Colobanea a fost considerat, în 2016, numai bun pentru a fi (iar!) candidatul de primar al PNL la Zănești. Zăneștenii nu au avut aceeași părere și nu doar că liberalul nu a câștigat alegerile (probabil că nici el nu-și propusese așa ceva, ci doar să mai prindă un mandat de consilier) dar a pierdut cu un scor umilitor, clasându-se abia pe locul 5 – vezi AICI – UMILINŢĂ MAXIMĂ pentru PNL, cu candidatul de la Zăneşti: locul 5! Ion Colobanea a obţinut mai puţin de jumătate din voturile luate de PNL pentru CJ!

Foarte interesant este că în iunie 2016, voturile luate de Colobanea pentru Primărie au fost mult mai puține decât cele pentru lista de consilieri locali și sub jumătate față de voturile pentru lista de consilieri județeni (Colobanea – 224, PNL pentru CJ – 482). O asemenea decalibrare poate duce cu gândul la diverse ipoteze însă PNL Neamț s-a dovedit extrem de tolerant astfel că respectivul a rămas în continuare și președintele Organizației Locale Zănești.

Sentința de ieri a Înaltei Curți de Casație și Justiție este DEFINITIVĂ și trebuie pusă în aplicare imediat de administrația din Zănești care trebuie să ia act de decizia Justiției, să declare vacant locul ocupat de Colobanea în CL și să să valideze apoi, în ședința aleșilor locali, următorul nume de pe lista candidaților PNL care va fi transmis de Organizația Județeană a liberalilor.

Irina POPA

 

 

 

2 thoughts on “Lecție pentru PNL / Și Înalta Curte a declarat INCOMPATIBIL candidatul de primar „ștampilat” anterior de ANI și Curtea de Apel

  1. Rusine! Cand stii ca ai comis-o in halul acesta, bunul simt ar spune sa nu mai tragi de timp prin instante…

  2. Un taran jegos care,nu va mai tulbura „zoaiele politicii” si-n 2020 !

Lasă un răspuns