Lecție de viață: Toți tinerii din centrele de plasament nemțene au luat BAC-ul. Fără meditații!


Deși viața nu a fost prea darnică cu ei și i-a pus la încercări grele, tinerii din centrele de plasament din Neamț care au dat BAC-ul anul acesta oferă un exemplu pe care mulți ar trebui să-l urmeze. Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț,
toți cei 7 absolvenți de liceu, rezidenți în centrele de plasament din subordinea instituției, care au susținut anul acesta examenul de bacalaureat au reușit cu brio să treacă de acest test important din viața lor. Rezultatele obținute sunt un motiv extraordinar de satisfacție pentru ei și, totodată, un motiv de mândrie pentru instructorii care le coordonează activitatea în centre, mai ales că au reușit să ia examenul fără a avea parte de meditații. S-au bucurat însă de sprijinul unor profesori voluntari care care și-au rupt din timpul lor liber și au lucrat cu ei. Succesul se datorează însă în cea mai mare măsură muncii tinerilor și faptului că au conștientizat că prin educație își vor putea depăși condiția și vor putea visa la un viitor frumos.
Cea mai mare medie a fost obținută de Vasile Țurcă, asistat al Complexului de Servicii Elena Doamna, acesta având a treia medie pe liceu, el fiind absolvent al Colegiului Tehnic Forestier Piatra Neamț. De altfel, acesta a confirmat faptul că este un elev bun și ambițios în ultimii doi ani, calificându-se la olimpiadele naționale de profil, anul trecut clasându-se pe locul doi la nivel național și anul acesta pe locul 6. Tânărul își dorește să dea admitere la Academia de Marină și se pregătește intens pentru examen. Și ceilalți 6 tineri absolvenți vor să urmeze diverse facultăți, alegând între științe economice, științe sociale sau psihologie. „Este o mare mândrie pentru noi faptul că acești copii au promovat examenul de bacalaureat și au dovedit că pot fi mai buni decât colegii lor care au avut mult mai multe oportunități în cadrul familiei. Ei s-au confruntat în timp nu doar cu încercările la care i-a supus viața de mici dar și cu prejudecățile societății și cu neîncrederea celor din jur. Succesul și dorința lor de a reuși sunt demne de respect și admirație și cred că pot reprezenta un exemplu pentru orice copil. Îi felicit pe toți și le doresc să aibă un drum luminos și presărat numai de succese“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Lecție de viață: Toți tinerii din centrele de plasament nemțene au luat BAC-ul. Fără meditații!

  1. Da sunt de felicitat,,,nimic de spus,dar cand hotarsm sa facem o facultate sa ne gandim si ce oportunitati avem sicine ne vaa sustine in timpul facultatii,si apoi ce vom face dupa absolvire.Sunt absolventi de psihologie cu licenta in psihologie.Credeti ca este normal???De ce nu se duc sa se faca,un frizer,un merceolog,un operator calculatosre?De ce nu fac o scoala postliceala ,etc.,etc.sansele de a-si gasi de lucru sunt mult mai mari.Dar astazi ca esti bun la carte,studios,iti merge mintea sau esti mai putin bun,mai putin studios,corigent sau chiar cel care repeta o clasa,nu doreste decat facultate.Ca are sau nu posibilitati materiale,ca sunt 10-12 copii in familie si sunt lihniti de foame toti se vor ,doctori,avocati,jurnalisti,economisti,psihologi etc.Ar mai trebui sa vada si de unde provin si sa fie realisti sa mai faca si unele meserii ,nu toti cu facultate.

  2. Lasă sa daca facultate,ca daca nu isi gasesc de lucru asta e.Poate sa fie frizer cu facultate dar ,psiholog fara nu.Tinerilor,facetiva scoala ca o sa aveti mai multe sanse de reusite in viata.Plus întelegeti lumea mai bine.

Lasă un răspuns